Post entry

OptiFreeze: Freezeprint?

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

2013 var det totala handelsvärdet för jordgubbar ca 16,8 miljarder kronor (som dessutom ökar i snabbt tempo). OptiFreeze AB har en patenterad CEPT teknologi som möjliggör smak, form och konsistens av grönsaker, frukt och bär kan säkerställas genom nedfrysning och upptining processen. En Fingerprint - fast för inom livsmedelssektorn kort och gott!

OptiFreeze (Freezeprint): Hur ser marknaden ut för ”enbart” jordgubbar?

Frukt, grönsaker och bär förlorar smak, form och struktur från nedfrysning. Detta beror på att iskristaller bildas under frysningen gör att cellerna "exploderar” vilket resulterar i omedelbar celldöd. Denna händelse är särskilt visuellt tydlig för frukt och bär med mjuk struktur, såsom jordgubbar, men gäller även för rotfrukter såsom spenat och sallad. Troligtvis, är du också bekant med det sorgliga utseendet på din spenat eller jordgubbar vid fäst rumstemperatur efter långtidsförvaring i frysen.

OptiFreeze AB har en patenterad CEPT teknologi som möjliggör smak, form och konsistens av grönsaker, frukt och bär kan säkerställas genom nedfrysning och upptining processen. Tekniken öppnar upp helt nya marknader och affärsmöjligheter för livsmedelsföretag och företag i frys / kylteknik runt om i världen.

Resultatet av Optifreeze CEPT-tekniken är att cellerna i grönsaker, frukter och bär innehåller naturliga antifrysprotein och socker som håller cellerna levande (!) genom både frys -och tin processen och därmed bevaras smak, form och konsistens. Det finns mer än en enda potentiell drivkraft för den globala livsmedelsindustrins partner: Ökad kvalitet, mindre avfall, bättre tillgång, nya produkter och lägre transportkostnader.

Jordgubbar i perspektiv "Fakta och siffror i Europa och i världen":

  • Enligt Europeiska Fresh Produce Association, är världens totala handelsvärde för jordgubbar ca 16,8 miljarder kronor och ökar snabbt (2013)

  • Spanien export genererar ca 4,8 miljarder kronor

  • Värdet på exporttillväxten mellan 2008 och 2012 var 42%, medan volymtillväxten var 18% jämfört med samma period

Från det europeiska perspektivet:

Om Optifreeze kan säkra endast 1% av marknaden 16,8 miljarder kronor, skulle detta motsvara en årlig handel värdet av 168 MSEK (baserat på ovanstående bifogad statistik). Dessutom kommer Optifreeze sannolikt skapa en bred portfölj av olika frukter, bär och grönsaker. Dessa parallella marknader är också globala.

Grönsaker, frukt håller sig fräscha med ny frysmetod:

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=udxQFUQL7EY

Wovven är ”OPTImist”. Hoppas du är det också!

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?