Post entry

Opcon - Q3 rapport i morgon

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

I morgon är det dags för Opcons Q3 rapport. Många investerare har fram till idag säkert saknat nyheter om nya affärer för Opcons Powerbox. Jag är en av dom i så fall.

Kursen har sannolikt främst hållits uppe av Svensk Rökgasenergis (SRE) nya affärer. En annan trevligt omständighet som håller upp kursen är att fler institutioner och fonder (tex Catella Kapitalförvalning och SEB Fondinvest) har ökat sina innehav under senaste månaderna.

Ledningens prognos för andra halvåret 2007 såg mycket bra ut, men jag undrar om inte det inte tagit lite längre tid än de förväntat sig att få bläcket på ordrarna. Långsiktigt ser Opcon fortfarande mycket intressant ut. Alla omvärldsfaktorer i form av elprisutveckling, CO2 skatter, krav på allamänna energieffektiviseringar, etc. talar för Opcons produktportfölj.

I stort känns det som min analys ”Opcon: mitt i en turn-around”som kommenterade Q2 resultatet fortfarande ligger fast. (Not.Sök efter "Opcon" här på Redeye så hittar du den.)

Om Opcon inte förvärvat SRE hade jag sannolikt varit mer osäker på framtiden givet att OES divisionen (Opcon Powerbox) inte rapporterat några ytterligare affärer. VD Rolf Hasselström såg dock väldigt nöjd ut under Redeyes Cleantech-seminarium och har även tidigare rapporterat att de förväntas nå sitt omsättningsmål på 1 MDR redan 2009 så jag är rimligt trygg i att vi kan se en positiv utveckling – även om jag otåligt väntar på nya affärer inom OES.

Det finansiella resultatat är sannolikt ingen kioskvältare så kursen kan mycket väl tappa någon eller några kronor i morgon om rapporten inte kommuniciserar stärkta eller bekräftade prognoser.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?