Post entry

OPCON

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Opcon har haft stora problem med diverse olika händelser under senare tid. Bland annat har bolaget varit i en duell om Tricorona och haft lite trubbel med bolag i Australien.

Oavsett är Opcon ett mycket intressant bolag med bra produkter i form av bla powerboxen. För vidare fundamentala anledningar att köpa Opcon läs här: http://stockpicker.se/interview/showInterview.aspx?interviewId=57

I Q3 resultaten ser man att Opcon går åt rätt håll även om stor del av vinsten kommer från försäljningen av en enhet. Opcon handlas till ett Market Cap just under eget kapital vilket enligt Lynch, Buffet och andra generellt är en låg värdering.

Det är ett klart faktum att Opcon för närvarande är ett impopulärt bolag bland allmänheten, vilket även detta är något som gör bolaget attraktivt ur Lynch, Buffets och de andra value investerarnas synvinkel.

Utöver fundamentala faktorer har volymen tilltagit enormt det senaste och aktien handlades över 30 ggr normal volym under två av de senaste sessionerna.

I januari 2009 vände Opcons kurs runt 15-17 sek och nu ligger kursen i just drygt 18 sek. Mitt råd är att handla successiva positioner i denna men att sätta en stop loss vid 14,80 sek. Om aktien bryter 20 sek i stark volym är det ett bra tecken.

Se även bifogad bild.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?