Post entry

Mr Butcher på väg på grönbete

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Miljöbolagen och dess aktieägare ligger fortfarande ute i gröngräset, tuggar på ett halmstrå och tittar upp mot skyn, en himmel som fortfarande är klar, även om det börjat synas vissa stackmoln i horisonten. I solbrännans sveda stryks det även på mer och mer svalkande förväntningar för att motverka den hotbild som på senare tid dykt upp, att miljöbubblan är på väg att spricka, en hotbild som nyligen även förstärkts av sänkta marginalmål samt reviderade tillväxtprognoser. För de aktieägare som mot förmodan väljer att sätta sig upp och ta av de mörka solglasögonen, lyckas även urskilja skuggan av Mr Butcher som står i grinden och väntar, redo att gå på grönbete.

Med gapande munnar frågar sig de skräckslagna aktieägarna om det verkligen kan vara så att miljöhypen är på väg mot sitt slut? Med Mr Butcher i grindhålet och med halmstrået sakta dinglande ner mot marken uppstår omedebart frågan: Skall jag gripa tag i strået eller skall jag försöka fly med ett hopp över gärdsgården? Sanningen är att det redan är en hel del som snört på sig Kallurs skor och hoppat över stängslet, men i villervallan och med solblinda ögon så observeras dock inte att det fortfarande finns en hel del halmstrån kvar som sträcker sig upp från marken. Frågan är om det inte vore bättre att avvakta ett tag och gripa tag i ett nytt strå och tugga vidare en stund, för trots allt är vi ännu bara i början av en ny teknologikultur. Men välj dock ett långt strå, ett strå som även har gott om frön att erbjuda, frön som på sikt kan egenutveckla sig till en slagkraftig lönsam affärsverksamhet.

Diversifierat alltså, och trots en dålig rapport och relativt blygsamma tillväxtprognoser så finns det ett miljöbolag som verkligen outperformar alla andra inom diversifiering, nämligen Opcon!

Ha en bra dag!

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?