Post entry

Är Opcon Finito?

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Hundraelfte nyemissionen på gång och man tänker osökt på Morphic. Nu planeras nyemission med möjligheter att utöka antalet aktier till 520.000.000. 130 miljoner vill företaget dra in. Vilket skulle kunna betyda 3 nya på 1 gammal till kursen 33 öre. Aktier brukar dra sig mot nyemissionskursen.

Om aktiekursen i nyemissionsbolag brukar dra sig ned mot emissionskursen kan man förstå Erik Pensers kunder. De vräker ut aktier på torsdagen. Erik Penser är samarbetspartner för den planerade nyemissionen. Emissioner som är offensiva kan vara positiva. Men är denna nyemission positiv? Av en gammal order till intressebolaget Enerji i Australien på fem powerboxar har ännu inte en enda powerbox installerats till drift. Visserligen är den första strax klar men så har det låtit varje månad sedan den anlände till Australien för snart ett år sedan. Under året har orderingången för Opcon varit mycket skral. Vad händer nästa år när man inte lever på gamla order? En bekant inom affärslivet och verksam i gnosjö-området säger att de har en del att göra fram till årsskiftet. Därefter är orderböckerna tomma. Gäller det även Opcon? Hur mycket minus blir i så fall resultatet nästa år. För som opcon påpekade i senaste pm så dröjer en bra bit in i 2013 om och ifall marinsidan skall lägga någon order. Energyeffeciency verkar heller ingen köpare vara intresserad av trots att man försökt sälja i över 1 år. Blir nyemissionskursen 33 öre?

Repris Morphic?

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?