Post entry

Börsens - Den fula ankungen?

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Oniva Online Group Europe (ONG.. eller ska vi säga OMG!!!) har nu utmärkt sig som avvikande från mängden på flera sätt senaste tiden. Är det ett "fult" bolag eller finns det något fint där inne som kommer växa fram med tiden? Aktien är nu i ett tekniskt intressant läge för en möjlig kraftig studs upp från ett skrikande översålt läge. Nedgången från toppen på 69 SEK den 10 februari summeras till hela 63 %. Slutkurs 16 juni: 26.20 SEK. Frågan är "-Hur står det till med fundamentan när krutröken lagt sig?"

Efter gårdagens pressmeddelande gällande situationen i bolaget så gick kursen ner ytterligare 11 % efter de senaste månadernas kraftiga ras. Frågan är nu om botten är nådd och det är köpläge?

Det skrivs mycket negativt just nu om bolaget, i press och på forum, och frågan är om det är enskilda individer och bristande rutiner i ett snabbväxande och annars välmående bolag som har stökat till det kortsiktigt? Om det är så, finns det där då, bakom rubrikerna ett bra bolag med fina nyckeltal i en bransch med kraftig tillväxt och vars värdering idag är mycket attraktiv.

Efter att ha läst det som finns att läsa och gått igenom Redeyes analys om ONG ser det ut att vara ett klockrent köpläge.

Siffor för 2014:

Börsvärde: 318 MSEK (kurs 26.20 SEK)

Omsättning: 330 MSEK (estimat)

Vinst efter skatt: 60 MSEK (estimat)

Vinst per aktie: 5 SEK (estimat)

2014e P/E: 26/5 = 5.2

Redeyes motiverade värde är 50 SEK, vilket i dagsläget ger en potential på nästan 100 %. En uppstuds till ca 35 SEK ser tekniskt sett ut att ligga i korten från det idag kraftigt översälda läget. Mycket tyder på att kursen överreagerat kraftigt senaste tiden och att en nivå upp på ca 20-30 % kan bli vänteläge.

Grunden för ett vänteläge på ca 35 SEK är att idag vet vi inget annat än att affärsverksamheten rullar på mycket bra. Allt det som behövs rensas ut är det actions på och ONG verkar i en bransch vars framtid ser lysande ut med hög tillväxt och hög lönsamhet många år framöver. Det är få branscher förunnade att ha denna framtidsutsikt. ONG är marknadsledande i Sverige och med fokus internationellt, med genombrottsorder i USA, kan detta bli riktigt bra när krutröken har lagts sig.

Kan den fula ankungen vara en fin vacker svan när den växer upp?

Rekommendation: KÖP, kurs 26.20 SEK (kan vara värt att ta in en post i den långa portföljen samt det kan även vara ett läge för kortsiktig teknisk uppstuds, vi får se!)

Lycka till med era investeringar!

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?