Post entry

OncoZenges har siktet inställt på affärsuppgörelse 2023 för att ta BupiZenge genom fas III och till marknaden.

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

OncoZenges närmare sig start av fas III efter omformuleringen av läkemedlet BupiZenge mot mukisot. Det innebär också att bolaget aktivt söker partner eller köpare med målsättning att nå affärsuppgörelse med större läkemedelsbolag under H2 2023. BV 80 MSEK. BupiZenge är Fas III klart. Aktien borde värderas runt 15 kr.

Kort om OncoZenge och BupiZenge:

BupiZenge och Oral Mucositis.

Oral mukosit är allvarlig biverkan av kemo- och strålterapi vid behandling av cancer. Behandling med strålningen även påverkar friska vävnader såsom slemhinnor och leder ofta inflammation och smärtsamma sår i mun och svalg under flera veckors tid.

Biverkningen medför betydande inverkan på patienters livskvalitet; svår smärta, svårigheter att äta, dricka och svälja, och kan även orsaka avbrott i cancerbehandlingen. Det finns idag ingen förebyggande eller botande behandling av oral mukosit, och heller inget godkänt läkemedel för lokal behandling av smärtan som orsakas av inflammation och sår i mun och svalg.

BupiZenge är en ny formulering av ett välbeprövat smärtlindrande preparat, bupivakain, i form av en sugtablett. Produkten möter ett stort patientbehov av lokal smärtlindring för att minska lidande, undvika kostsam sjukhusvård och hjälpa patienter genom sin cancerbehandling med ett minskat eller eliminerat behov av systemisk smärtbehandling med opioidpreparat.

BupiZenge har testats i fas 1 och fas 2 studier

I genomförda fas I- och fas II-studier har bupivakain sugtabletten visat god säkerhet utan allvarliga biverkningar. Resultaten från fas II-studien visar med hög signifikans en god smärtstillande effekt och betydligt bättre än dagens standardbehandling.

Utvecklingen av smaksättare är nu i slutfasen och vi kan nog räkna med Däremot måste vi, liksom alla bolag som utvecklar nya läkemedel, påvisa att vår produkt i dess slutliga formulering och avsedda dosering, behandlingstid och patientpopulation är säker att använda.

 

Inför kommande fas III och partnerskap eller uppköp.

Lansering av nya läkemedel för en bred patientpopulation på en internationell marknad kräver stora resurser och en befintlig kommersiell organisation. Det är därför vanligt att mindre bioteknik- och läkemedelsbolag ingår kommersiella partnerskap, licensierings- eller försäljningsavtal med större läkemedelsbolag vid något skede innan kommersialisering.

En läkemedelskandidat som är fas III klar är attraktiv tillgång för många större farmabolag, och det utvecklingsstadiet utgör generellt den optimala tidpunkten avseende värdeskapande för det mindre bolaget. OncoZenge kommer i samband med starten av den farmakokinetiska patientstudien att inleda en formell process för att hitta en utvecklingspartner, licenstagare eller köpare. Vilket är nära.

 Teknisk Analys av aktien. 

OncoZenge ligger i en stigande trendkanal på medellång sikt alt rätvinklig triangel med stigande bottnar. Detta signalerar ökande optimism bland investerare och indikerar ytterligare kursuppgång. Aktien har brutit en motståndsnivå och gett en köpsignal från en långsiktig trading range. Volymen har tidigare varit hög runt kurstoppar och låg runt kursbottnar. Volymbalansen är också positiv, vilket styrker trendbilden. Det kortsiktiga momentumet i aktien är starkt positivt, med RSI över 70. Det indikerar ökande optimism hos investerarna och ytterligare kursuppgång för OncoZenge.

Jag äger aktien och du skall alltid göra din egen analys

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?