Post entry

OV - Spänningen stiger

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Oncology Venture har fortsatt leverera fantastiska nyheter i början av 2017. Aktien fortsätter pressas av större aktör som vill ut, kursen har inte rört sig som den borde. Köpläge.

Oncology Venture... Bolaget som konstant levererar nyhet efter nyhet men som aldrig får den uppmärksamhet de förtjänar.

* Jag skrev i början av året om OV här:

http://www.redeye.se/aktiebloggen/oncology-venture-sweden/uppdatering-kring-oncology-venture

...Där jag bland annat berättar om OVs pipeline, vilka nyheter som kommit samt kommande nyheter för 2017.

Vi har efter detta blogginlägg fått se riktigt bra nyheter, dels en godkänd CE-märkning av ledande kandidat i OVs pipeline, 'LiPlaCis' och även en riktig kvalitétsstämpel, nämligen bidrag från Eurostars på 1,9 miljoner euro. 18 miljoner SEK rakt ner i kassan, vilket minskar chans för utspädning genom emissioner i framtiden och stärker synen på bolagets pipeline.

* PM om Eurostars bidrag:

https://www.avanza.se/placera/telegram/2017/01/19/oncology-venture-oncology-venture-beviljas-eurostars-finansiering-om-19-miljoner-euro-for-liplacis.html

* Om CE-märkning på Läkemedelsverket:

https://lakemedelsverket.se/malgrupp/Foretag/Medicinteknik/Vagen-till-CE-market/Visa-att-en-produkt-uppfyller-kraven-pa-CE-markning/

* Intressant läsning om hur reglerna för CE-märkning skärps i år:

http://www.medtechmagazine.se/nyheter/nya-regler-for-branschen-vantas-i-april/#.WI3VY1XhCpp

____________________________________

Känns betryggande att vi har fått CE-märkning för LiPlaCis, vilket troligtvis kommer underlätta framtida distrubition av läkemedlet om den klarar sig genom alla faser.

* Kanske det mest intressanta PM som levererats i år är detta:

https://www.avanza.se/placera/pressmeddelanden/2017/01/24/oncology-venture-drp-forutspar-framgangsrikt-effekten-av-4-brostcancerlakemedel-for-personalized-medicine.html

Ett bevis för att OVs plattform DRP (Drug Response Prediction system) verkligen fungerar!

Att kunna förutspå effekten av olika läkemedel på olika individer utan att de skrivs ut dessa och använder under flertalet månader med dålig/ingen effekt och på så vis förvärrar deras sjukdom. Med DRP kan man se vilka som kommer ha effekt av läkemedlen och då kunna ge patienten det som fungerar direkt. Tid och kostnadseffektivt, inte minst också livsbesparande. Fantastiskt.

"Min bedömning är att dessa uppgifter utgör det första genombrottet för MPI:s teknik Personalized Medicine och att denna data tyder på en stor potential och ett stort värde för bröstcancerpatienter.

Målet är att patienterna ska få den bästa behandlingen varje gång - eftersom de inte har någon tid att förlora och bör undvika eventuella biverkningar relaterade till läkemedel utan potentiell effekt", kommenterar Buhl Jensen."

Aktiekursen pressas hela tiden av större försäljningar från vissa banker. Vad deras agenda är vet vi inte, men vad vi vet är att bolaget i sig presterar hur bra som helst och att detta inte visar sig i aktiekursen i dagsläget. Därför ser jag detta som ett uppenbart köpläge och jag rekommenderar folk att köpa aktien. Iprincip alla aktier har omsatts kring en kurs på 50 SEK, vilket betyder att en stabil botten finns här.

Oncology Venture presenterar bolaget på Aktiedagen i Lund den 31:a Januari: http://www.aktiespararna.se/aktiedagen-lund

All aktiehandel innebär alltid en risk. Jag äger själv aktier i bolaget.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?