Post entry

Oncology Venture - Smallcap ser jättepotential

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Småbolagsbevakaren Smallcap.se kom i veckan med en uppdragsanalys på Aktietorgslistade Oncology Venture (bioteknik/cancerläkemedel). Deras slutsats var tydlig, Oncology har en avsevärt lägre värdering än andra bolag inom onkologi och de ser ett motiverat värde som är dubbelt så högt mot dagens aktiekurs i Oncology.

Oncology Venture har en exklusiv licens på en teknologi att screena cancerläkemedel genom att på så sätt bättre matcha patienter/behandling, och på så sätt minska riskerna i en fas-studie. Fallerade fas-studie-läkemedel kan med Oncologys hjälp dramatiskt öka chanserna att ta sig igenom fas-studien (effekt). Bolaget har skrivit avtal med Big Pharma-bolag om att testa deras projekt och först ut är en kandidat inom prostatacancer respektive multipelt myelom. Potentiella mångmiljardmarknader.

Oncology är danskt men listades på svenska Aktietorget förra sommaren. Intresset för emissionen var stort även om börsen var på väg att vika. När listningen skedde var intresset för småbolagsaktier i botten och aktien har sedan aldrig riktigt hittat ur anonymitetens skugga. Aktiekursen handlas ändå en hygglig bit över introduktionskursen men enligt småbolagsbevakaren Smallcap.se finns alltså en avsevärd uppsida i aktien. Oncology handlas i nuläget omkring 13-14 kr, Smallcaps motiverade värde är 27 kr. Börsvärdet är 94 mkr.

Smallcap anser att Oncology är "mycket lågt värderat sett till utvecklingsfas" och att "andra utvecklingsbolag inom onkologi i motsvarande fas värderas väsentligt högre".

http://www.smallcap.se/company/44/analysis/120/

http://www.aktietorget.se/Finwire/NewsItem.aspx?guid=FWS0009E6F

Oncology-aktien klättrade en del initialt på analysen men i veckans börsfrossa var känslan att den snabbt glömdes bort. Utifrån att det är ett jättespännande bolag med stora möjligheter kan det varmt rekommnenderas att ta sig en helgläsning av smallcaps läsvärda rader om bolaget.

Oncology deltog nyligen på JP Morgan-mässan i USA i syfte att bl a attrahera amerikanska investerare, men även för att potentiellt knyta till sig nya partners. Förhoppningsvis kommer de även vara synliga på en del svenska marknadsträffar under våren och öka uppmärksamheten för bolaget.

Placerarkollektivet är nere för räkning just nu, men läkemedels- och biotekniksektorn står ännu stark, och det kommer en morgondag också på börsen när optimismen återvänder:)

Undertecknad har ägt aktier i Oncology sedan introduktionen och tänker sitta lång och syna den förföriskt lockande potentialen i bolaget.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?