Post entry

Oncology Venture en tenbagger

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Oncology Venture har allt jag önskar mig i en placering. Jag ser aktien som den mest lysande stjärnan på börshimlen just nu. Oncology Venture är en potentiell tenbagger.

Oncology Venture som nyligen noterades på Aktietorget uppfyller alla mina krav för att ta en stor plats i portföljen. De viktigaste av dessa är:

En hyperintressant affärsidé

Ett teknologiförsprång

En stark ledning

En gigantisk marknad

Ett potentiellt massivt nyhetsflöde

Låg värdering jämfört med peers

En möjlig tenbagger om det går som tänkt

När alla dessa kriterier är på plats tvekar jag inte. Det är köp som gäller. I denna blogg ska jag resonera om varför OV är min favorit just nu. Sifferexercis sparar jag till ett senare tillfälle.

OVs idé är att plocka upp läkemedelkandidater som misslyckats i kliniska studier och göra nya Fas II-studier på dessa. Det låter inte så upphetsande till att börja med, men det är det. Tesen bolaget jobbar med är att deras teknologi (Drug Response Prediction) kan identifiera vilka patienter som har bättre möjlighet att svara på en behandling genom att först screena dem. Med en mer definierad patientgrupp kan dessa avdankade läkemedel visas vara effektiva för olika subgrupper.

Den här tanken svindlar. Tänk er en läkemedelskandidat som gått igenom preklinisk forskning, efter det Fas I, efter det kanske Fas IIa och sen Fas IIb och kanske slutligen Fas III. Läkemedelkandidaten har varit effektiv och lovande hela vägen fram till Fas III. I Fas III visar det sig att bara t ex 18 % av patienterna får bra effekt av läkemedelkandidaten. Myndigheterna kanske har satt en gräns på 25 % för att godkänna kandidaten. Resultatet blir att många, många miljoner kronor kastats i sjön och inget godkänt läkemedel når marknaden. MEN, vänta nu. I detta exempel så var effekten bra på 18 % av patienterna. 18 % blev hjälpta och för dessa patienter är läkemedelkandidaten guld värd. Trots det kasseras projektet…

Tänk er nu att OV med sin teknologi tar över projektet och screenar med biomarkörer vilka patienter som sannolikt får effekt av läkemedelkandidaten. Tanken är att OV på så sätt kan höja responsgraden. Om responsgraden höjs från 18 % till över 25 % i exemplet klarar läkemedelkandidaten kravet för en lyckad Fas III studie och vägen till ett godkänt läkemedel med en massiv marknad ligger öppen. OVs affärsidé är genial. Med teknologin kan massor med ”misslyckade” läkemedelskandidater få nytt liv igen.

OV sitter med alla korten på hand. Det finns massor med misslyckade projekt. Ledningen har sagt att identifiera 200 möjliga läkemedelkandidater inom 24 månader. Hittills har 75 klarats av. Ett tiotal av dessa betraktas om mycket intressanta.

Ledningen i OV är mycket trovärdig med folk från t ex TopoTarget och WNT Research; Peter Buhl Jensen, Nils Brunner och Steen Knudsen för att nämna ett par av dem.

OV har idag två program i pipeline. Mer om dessa kan man läsa här: http://www.oncologyventure.com/new-pipeline/

Mer om teknologin och bolaget kan man läsa här: http://www.aktietorget.se/pressdocs/oncologyventure/documents/150604%20---%20ov%20---%20memorandum%20-%20final.pdf

OV värderas just nu till 78 MSEK. Jämfört med alla andra biotech-bolag är det skrattretande lågt om vi sätter det i förhållande till potentialen. Glöm inte heller att kassan är full och bolagets ambition är att inom kort presentera ytterligare en ny läkemedelkandidat.

Ja, som sagt, detta är inte en analys. Jag får återkomma till det. Med den här bloggen vill jag bara uppmärksamma bolaget och slå fast att det är väl värt att lägga ett par timmar på att förstå OV. En inspelad presentation av bolaget kan man hitta här: www.sedermeradagen.se.

Jag återkommer med en mer traditionell analys och idé om vad OV kan vara värt, och än viktigare vad bolaget kan bli värt. En tenbagger in i portföljen!

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?