Post entry

Omvärdering...

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

I somras lyckades jag göra en bra lägenhetsaffär och fick en del pengar över... inte mycket men ett par hundra tusen. I samma veva pågick den stora börsnedgången och jag bestämde mej för att se om jag kunde hitta intressanta investeringsobjekt. Ska man köpa ska man köpa på botten, tänkte jag. Sagt och gjort!

Köpte mina första aktieposter i några bolag som rekommenderades av börsanalytiker på DI, bla Höganäs och Betsson. Köpläge nu påstods det.

MISSTAG nr 1!!! Han är såklart börsanalytiker på en tidning för att han inte kan tjäna pengar. Hade han kunnat det så hade han inte varit skribent utan sysslat med att just tjäna pengar .

MISSTAG nr 2 var att jag försökte fånga en fallande kniv. Nedgången var inte klar utan mina aktier sjönk som stenar den första veckan. Var dock glad för att jag endast lagt en del av mina pengar enligt tipset. Bestämde mej istället för att själv läsa på och försöka forma min egen uppfattning.

MIn tanke var att satsa långsiktigt och inte försöka tjäna några snabba pengar. Portföljen skulle innehålla 50 % aktier med tillväxtpotential och hälften aktier med hög utdelning.... Sedan kom den ödesdigra dagen 12/8. Kappahl vinstvarnade och drog med sig andra klädbolag i fallet. Jag funderade på om det var motiverat eller inte. Kikade på HM:s månadsförsäljningar och bedömde att det kanske inte är något bransch-problem utan bara Kappahl... Dessutom hade ju Kappahl redan dragit med sig dom andra i fallet, så hur mycket mer skulle dom sjunka vid en dålig kvartalsrapport. Bestämde mig för att satsa på Björn Borg... och bolaget redovisade en kvartalsrapport över förväntan. Aktien rusade och jag sålde med 30 % vinst.

MISSTAG nr 3 man blir ingen daytrader bara för att man gör ett lyckat val. Jag blev dock biten och har sedan dess hållit på med mer eller mindre lyckade affärer. Hade fina uppgångar med Phonera och Connecta. Uppåt ett par gånger med Naur. Har å andra sidan gått ner med Sweco och kraschat fullständigt med Norse. En hel del andra korta innehav har det också bliivt.

Har lärt mig en hel del på vägen och läropengen har inte varit alltför dyr. Ligger sammantaget back 2,5 %. Hade jag inte lyssnat på idioten på DI och skippat Höganäs, som backade 20 % första två dagarna efter hans uttalande så hade jag legat break-even

Har dock börjat fundera lite mer över min strategi och att handla i aktier på så korta tider som jag gjort är nog ingen vinnande strategi. Skall man göra pengar på att daytrada behöver man en större arsenal och mycket större kunskap. Man måste kunna växla från aktier till valutor, råvaror, you-name-it. Den kunskapen saknar jag. Så nu blir det ett strategibyte. Jag skall ha en portfölj med 50% bolag som jag tror på på lång,lång sikt. 40 % bolag som jag tror på ett perspektiv om 1-6 månader i form av kursuppgång eller utdelning. 10 % blir då kvar till att leka med... Daytrada med hela portföljen är således ett avslutat kapitel. Tror dock det är bra att jag har en liten lekkassa som håller mej alert och påläst om vad som händer.

Sålde därför av 40 % av mitt innehav idag. Har spenderat ett par kvällar till att göra upp en långsiktig strategi och till att lägga upp mina planer. Behöll doclk min post på ca 12 % i Fingerprint samt 12 % i Tethiys Oil. Dessa behöll jag då jag tror Fingerprint kommer att som vanligt stiga rejält inför rapport (1-6 månaders bolag) och Tethys för att de är i full gång med att tjäna pengar men marknaden verkar inte bry sig om deras produktionsrapporter (långa portföljen)... Så småningom tror jag på en kraftig uppgång i aktien.

Min tredje post på 36 % får jag avslöja om någon dag... när jag realiserat den. Min tanke är att att vara 76 % likvid senast vid stängning på onsdag. Beroende på hur veckan börjar säljer jag kanske av redan på tisdag... Förväntar mej en kraftig nergång i veckan då oron börjar komma gällande Greklandsbesked. Hoppas bara min gambling med min 36 % post inte exploderar i händerna.

Så avvakta och se blir min strategi. Kan dock hända att jag köper något av bolagen till min lång, långa portfölj om priserna bir rätt

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?