Post entry

Nils Vinberg ska sätta färg på Odd Mollys underkläder!

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Att Odd Molly är intresserade att ta in Nils Vinberg i styrelsen kan tyckas konstigt vid en första anblick, men det blir desto intressantare om man leker med tanken att Odd Molly nu även har möjlighet att bli stora på underkläder. Björn Borgs förra VD Nils Vinberg är specialist på underkläder men han misslyckades med klädkollektionen. Odd Molly har lyckats med klädkollektionen och har alla möjligheter att nu med Nils Vinberg i styrelsen även lyckas att bli stora på underkläder.

Björn Borgs aktiekurs har stigit upp till nästan 50 kr med ett p/e på ca 15 om man utgår från att vinsten faller ned till 3,2 år 2009 som beQuoted hade i sin senaste analys. Att Borg går upp beror på att fonder och institutioner får lov att köpa aktier i Björn Borg p.g.a. att dom ligger på Mid Cap. Trots att både Omsättning och vinst faller anses aktien fortfarande billig p.g.a. den framtida potentialen.

Odd Molly ligger än så länge på First North och institutioner och fonder får inte handla med aktien förrän de kommer in på en högre lista. Detta pressar tillbaka aktien p.g.a att småfolket forfarande är rädda för att gå in på smålistorna. Odd Mollys aktiekurs ligger idag på 70 kr till ett p/e på 7, om vi utgår från en vinst detta året på 10 kr per aktie, (föregående år 8,66 kr per aktie). Det skulle betyda att bolaget har tillväxt under rådande marknadsklimat och en uppvärdering av aktiekursen till ett p/e på minst 15 ligger i korten inom kort, d.v.s. att kursen i första hand borde söka sig mot 150 kr! Efter den 8e april när ordervärdet för höst/vinter har kommit, då kan vi räkna ut nästan exakt vad Odd Molly kommer att tjäna under 2009.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?