Post entry

Det våras för Oboya Horticulture

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Oboya Horticulture har sett ett ökat intresse från småsparanas sida och jag tänker försöka spekulera i deras kommande rapport för kvartal 4.

Oboya Horticulture har börjat se en ökad aktivitet på Aktietorget och allt fler småsparare får nu upp ögonen för aktien.

En bra introduktion till bolaget finner ni här.

http://smabolagsraketer.se/oboya-horticulture/

För att göra en lång historia kort har bolaget drivits av lönsamhetsproblem i samband med förvärv i Danmark och Polen. Dessa bekymmer ser man nu ut att vara påväg att lösa.

De föregående kvartalen har belastats av kostnader för rationaliseringsprogram och tekniska svårigheter med att igångsätta en produktionsanläggning i Polen.

Efter tredje kvartalets utgång ser det dock ut som att utvecklingen håller på att vända. Då kommunicerades en e-handelsatsning som ser ut att kunna ta fart riktigt rejält i första kvartalet detta år men jag tror inte att denna satsning kommer bidra så mycket till omsättningen och resultatet för kvartal fyra.

Man hade även förvärvat 50% i ett bolag i Shanghai som säljer växtväggar som syftar till att rena inomhusluften.

Man har redan ingått i samarbetsavtal med större aktörer för att få igång försälningen av dessa produkter:

https://www.avanza.se/placera/telegram/2016/02/10/oboya-oboya-tecknar-tva-samarbetsavtal-i-kina.html

Dessa satsningar förväntar jag mig ge goda resultat i framtiden men kommer naturligtvis inte bidra positivt till kvartal 4.

Vad jag tror kommer hända i kvartal fyra är att vi ser en omsättning på ca 75-80 miljoner och att man nu har vänt till vinst. Redan i utgången av kvartal 3 kan man om man lusläser rapporten se att ledningen kommunicerar att Q4 troligen kommer visa vinst, Den starka kinesiska valutan har även den försvagats något vilket kommer att bidra positivt till marginalerna och därför gissar jag på att resultatet efter skatt kommer att landa på 500 000 till 1000 000 kronor efter skatt.

Disclaimer: Jag själv äger aktier i bolaget. Detta inlägg skall inte ses som någon form av rådgivning utan som en ren rapportspekulation.

Ni andra bloggare på redeye får såklart skriva era synpunkter i PM till mig, eller som kommentar på detta inlägg.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?