Post entry

Aktietorgets tysta raket

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Detta bolag har haft det tufft under 2015 men nu så har bolaget blivit en ”tyst” raket. Faktum är att för 2016 är detta bolag i skrivande stund det bolag som har gått näst bäst på hela Aktietorget. Bolaget har ännu inte uppmärksammats i någon större utsträckning. Denna raket går tystare än en Tesla!

Under 2016 har Oboya Horticulture seglat upp som en av Aktietorget starkast lysande stjärnor men har inte fått den plats bolaget förtjänar i rampljuset. Istället har uppmärksamheten vänts till heta IPO:er inom andra branscher. Min aktieblogg på Redeye vågar jag säga är den första (men inte enda) bloggen som har uppmärksammat detta bolag. För er som inte är bekanta med Oboya Horticulture rekommenderar jag att ni läser mina tidigare inlägg för en introduktion.

http://www.redeye.se/aktiebloggen/oboya-horticulture-industries-b/oboya-horticulture

http://www.redeye.se/aktiebloggen/oboya-horticulture-industries-b/det-varas-oboya-horticulture

http://www.redeye.se/aktiebloggen/oboya-horticulture-industries-b/oboya-horticulture-potentiell-kursdubblare-i-nartid

Läser man bolagets bokslutskommuniké så ser man att bolaget gjorde förlust för helåret 2015 och pga problem med verksamheten i en del av dotterbolaget har man drabbats av problem med likviditet som gick så långt att man fick göra en nyemission. För den som är pessimist så är det väldigt märkligt att Oboya Horticulture har rusat så mycket som bolaget faktiskt har gjort.

För att förstå varför Oboya har stigit så mycket måste man se till framtiden. Man har lyckats vända problemen med lönsamheten i fjärde kvartalet och det besparingsåtgärder som vidtagits kommer nu att bära frukt under 1:a kvartalet.

Det är min övertygelse att marknaden kommer att tas på sängen av hur stor vinsten faktiskt blir. Jag vågar inte spekulera i hur stor vinsten blir för Q1, men min bedömning för helåret är att omsättningen kommer landa någonstans på 400 - 500 miljoner till en vinst på 15 - 20 miljoner kronor. Oboya Horticulture har som mål att växa med över 20% de närmaste åren. Snabbväxande bolag som Oboya kan med lätthet värderas till 30 gånger vinsten så länge de fortsätter att växa.

Om allting vill sig väl kan en värdering av bolaget till 600 miljoner kronor vara realistiskt redan i år. Detta är i princip en fördubbling från nuvarande nivåer. Inom några års sikt har bolaget som målsättning att vara ett miljardbolag och kan då eventuellt handlas på ”finbörsen”.

I närtid kommer bolaget att ha sin bolagsstämma och en redogörelse för kvartal 1. I samband med detta tror jag att vi kommer få se en rejäl uppvärdering av bolaget när allt fler får upp ögonen för denna tysta raket.

Denna raket har mycket mer bränsle kvar, är du beredd att kliva på?

Disclaimer: Jag äger själv över 6000 aktier i bolaget och jag kan inte ses som en opartisk rådgivare. Detta inlägg syftar främst till för att göra bolaget mer synligt bland allmänheten.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?