Post entry

Vad händer i Oasmia?

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Någon som vet något jag inte vet?

Köptrycket är minimalt samtidigt som vi allt snabbare närmar oss besked i avgörande frågor. Kursen har den senaste tiden varit något högre än de pinsamt låga nivåer som rådde för någon månad sedan men ändå verkar det råda en viss skepsism mot att företaget faktiskt ska få sina produkter ut på marknaden som det faktiskt rör sig om. Detta, om det lyckas, bör generera ordentligt med pengar och därmed göra Oasmia flytande rent ekonomiskt. Oasmias brutna räkenskapsår avslutas i april och dessförinnan har det kommunicerats att diverse avtal ska ligga klappade och klara. Tiden går och än har vi inte fått höra något i frågan. Oroande? Ja, lite kanske, men det återstår ännu runt 2 månader som förhoppningsvis kan innehålla en hel massa godis i form av bra nyheter. Är jag otålig? Javisst! Hade nog önskat (och trott) att 2011 skulle bli året då vi fick lön för den långa mödan att investera i detta case som på pappret känns riktigt riktigt bra. En teori på det låga köptrycket kan vara en viss oro efter att Karo Bio nu fick skrota sitt senaste projekt och föll handlöst på börsen. Ingen vill uppleva något sådant. Givetvis smittar sådant av sig på andra företag inom samma bransch. Dvs. högriskbranschen att utveckla och sedan lansera preparat och mediciner som ska sälja så till den milda grad att de ska täcka de enorma utvecklingskostnader de under året genererat. Jag har ingen statistik på hur många preparat av alla igångstartade projekt som faktiskt blir godkända och lanserade. Någon som vet? Tror inte det är så många procentuellt…

Nåja, jag håller fortsatt hårt i mina ganska många aktier och väntar tålmodigt vidare. Ska imorgon upp till Uppsala. Kanske att man borde svänga förbi, banka på dörren och fråga vad som händer!

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?