Post entry

Nykomling till fyndpris?

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Den 22 april introducerades Envirologic på Aktietorget och har handlats mellan 4.90 - 5.55 SEK. Intropriset var 6.50 SEK, emissionen tecknades till 140%, börsvärdet idag ca 20 MSEK. Fyndläge?

Envirologic producerar och säljer tvättrobotar till främst jordbrukare, så osexigt det kan bli, men detta kan bli en riktigt stor kassako...

Envirologic slåde för ca 12 MSEK både 2012 och 2013 med ett positivt rörelseresultat. Nu tar man in kapital för att för ytterligare tryck i försäljningen främst i Danmark till att börja med.

Envirologic har idag väl fungerande, patenterade och beprövade produkter, mångårig marknadskunskap om lantbrukets behov av robottvättning samt stora framgångar inom den svenska svinproduktionen och tänker nu tillämpa denna kunskap i övriga Europa, på en marknad som är ca 100 gånger större än den svenska eller som värderas till ca 10 miljarder.

Produkten får lovord av kunder och på mässor, den står sig väl i konkurrensen, och med bearbetning av den stora europeiska marknaden kan det ta fart ordentligt inom de närmaste åren.

När Envirologics VD Jan Sandberg svarade på hearingen gällande värderingen så låg den på 100 MSEK utifrån den kommade 5 årens förväntade resultat, riskränta 30% och PE-tal 10. Lyckas bearbetningen av miljardmarknaden så kan värderingen bli många gånger högre.

Intressant bolag att ta in i protföljen till ett pris 1,50 SEK under intropriset.

Lycka till med era investeringar!

Mvh

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?