Post entry

Nustay - New record!

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Senaste kända siffrorna är från Q3, där hanterade intäkter landade på 27.5 miljoner DDK. I fredags kom siffrorna från januari, där man hade hanterat intäkter för ca 26 miljoner DDK.

För mer insikt i vad företaget jobbar med tycker jag ni ska läsa en gammal redeye post:

https://www.redeye.se/arena/posts/nustay-perfect-timing-with-ceo-interview

Nustay har varit en del av min portfölj sedan Maj förra året, vilket har varit en blandad resa. I höstas kom nyheten om att de planera att ta in ca 30 miljoner DDK vilket motsvara 1/3 av börsvärdet i dagsläget, sen har det varit ganska tyst från bolaget. Man har lånat ca 15 miljoner DDK från olika håll med en ränta på 2-3% per månad.

Man släppte ett nytt PM i fredags där man bekräfta att det kommer bli en NE på ca 27 miljoner DDK och sedan teckningsrätter för ytterligare 23 miljoner DDK. Dessa pengar kommer gå till att betala tillbaka lånen samt att leda företaget in i lönsamhet i Q3 2020.

Citat från senaste PM:

"The company has received strong interest from current and external investors to participate in a capitalization in Nustay. The Board thereby have valid expectations that the rights issue will be secured to 100 percent through pre-subscription commitments and guarantee commitments."

Detta känns väldigt tryggt då det är många stora ägare i Nustay, tyvärr så uppdaterades ägarlista 6 februari 2019 (innan IPO). Men då hade de fem största ägarna ca 12 miljoner aktier ihop, vilket motsvara 66% av aktierna i dagsläget, där styrelseledamot Simon och grundaren/VD Mathias var bland de tre största ägarna. Utgår vi från att alla som hade aktier innan IPO har kvar alla, så finns det totalt 3 miljoner aktier som freefloat vilket är ca 16%. Sen är det nog många som har köpt på sig och inte tänkt sälja. Teckna storägarna fullt eller de kommer in en ny storägare med en riktad emission ser jag väldigt ljust på emissionen.

Det ska bli väldigt spännande att se Q4 siffrorna, Då man slog rekord i hanterade intäkter per dag två gånger, båda gångerna i december. Första gången var det ca 650 000 DDK och andra gången ca 1 miljon DDK.

Vi har sätt några stora svängningar i aktiekursen, där den går upp med mer än 50% på en vecka för att sedan gå ner lika mycket igen. Detta är med en extremt låg handel, där ett köp på 1000 aktier kan lyfta kursen 20%. Förtillfället köps det aktier för 0-30 000 DDK per dag, vilket är väldigt lite. För tillfället är det 60 ägare via Avanza. Går bolaget under radarn eller är det inte någon som vill/vågar investera i dem nu? Jag ser detta som ett perfekt tillfället att investera i dem, med ett börsvärde på ca 90 miljoner DDK och ett väldigt spännande Q1 framför oss, där de hanterade bokningar för ca 26 miljoner DDK första månaden, vilket gör att vi kan hamna över 70 miljoner i Q1 eller högre. Hoppas vi fortsätter öka de hanterade intäkterna i takt med de senaste två månaderna, där vi gick från nytt rekord på 650 000 DDK på en dag i slutet av december, till att snitta 850 000 DDK per dag i hela januari.

December siffrorna för Nustays hemsida:

December: 740 000 Besökare.

https://www.similarweb.com/website/nustay.com

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?