Post entry

Malmtågen rullar ut från Pajala... Pengarna rullar in...

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Oslonoterade Northland (NAUR) har under hösten kommit kommit igång med sitt järnmalms koncentrat uppe i Kaunisvaara, Pajala. Samtidigt som detta skett har järnmalmpriset klättrat stadigt.

Efter ett kort juluppehåll för finjustering av utrustning så är nu verksamheten i full gång igen. Se webbkamera över gruvområdet i realtid.

http://www.webbkameror.se/byggkameror/northland/index.php

Järnmalmpriset stiger kraftigt och är nu uppe och nosar vid 160 dollar per ton. Utöver detta så får Northland en saftig premie av slutkund vid leverans, beroende på att deras koncentrat håller en utomordentlig kvalitet. Premien i dagsläget ligger på runt 2,5 dollar extra per ton. Man får även en premie för varje procent som överstiger renthetsgraden om 62% fe i koncentratet.

Med dagens malmpriser är de flesta därigenom eniga om att slutpriset på produkten torde bli kring 190 dollar/ton för northland.
Värt att nämna är att de flesta analyser som resulterat i riktkurser på runt 10-14 norska kronor som kommit de senaste veckorna, bland annat från Redeyes analysavdelning har utgått från malmpriser på runt 120 dollar tonnet...

YOU DO THE MATH! ;-)

Sen är det bara att klicka på köpknappen. I ett första skede ska vi upp till 10 norska kronor enligt min uppfattning. Det borde ske relativt snart (innan utgången av januari) då vi har två mkt. intressanta DFSer på väg in och en enorm trigger i att första fartyg lastas vid Fagernesterminalen i Narvik.

Länk till malmpriser.

http://www.metalbulletin.com/Assets/pdf/MBIO/Daily_Iron_Ore_8_January_2013.pdf

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?