Post entry

I Måste medge att Naurkyrkans medlemmar är starka i Tron!

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

De troende i projektet Naur resonerade att en gigantisk NE var i princip omöjligt. Malmen var sådan hög kvalitet, framåtandan i pajala, mängden artiklar och att bygget gick så bra framåt. Trots att det fanns tvivel och problem med finansieringen så var det inga aktieägare i Naurkyrkan som tvivlade.

De troende i projektet Naur resonerade att en gigantisk NE var i princip omöjligt. Malmen var sådan hög kvalitet, framåtandan i pajala, mängden artiklar och att bygget gick så bra framåt. Trots att det fanns tvivel och problem med finansieringen så var det inga aktieägare i Naurkyrkan som tvivlade.

Detta CASE var det mest solida på börsen!!!

Alla troende satt också och väntande på den stora nyheten som skulle komma i Feb. Nämligen att PEAB gick in med finanser i Naur. Det hade troende i Naurkyrkan bestämt var bästa lösningen. Även att logistiken skulle PEAB:s partner ta över helt.

Medlemmarna i Naurkyrkan trodde i början av veckan. Att detta är för bra att vara sant. Så himla bra är det att när man påstod att pengarna endast kan tas in via gigantisk NE samt utspädning. Samt den mängden pengar som ska tas in är 7 miljarder. Då kom idiotförklaringen och ett riktigt svinaktigt ordbajseri från de naurtroende. Flera av de starkaste i tron skrev riktigt "trevliga" formuleringar.

Naurkyrkans troende hade också inttalat sig själva att lånen skulle bli till låg försummbar ränta. Samt att detta var absolut inget problem. Alla väntade på det fantastiska PM om finansieringen som skulle komma och då skulle kursen nå snabbt 20-30 NOK. Alla andra icketroende fick stå på perrongen.

När börstoppet kom ropade de mest hängivna naurtroende att detta är ett bud och att Bjän får stå på perrongen på Fre när aktien drar mot 20 NOK snabbt. Ett bud var det enda rimliga alternativet annars hade man inte haft ett sådant kraftigt börstopp för aktien. Folk skulle sätta skumpan på kylning. Samt ta fram sin Single malt Whiskey 50 år gammal. Andra ta fram sina kubanska cigarrer. Man skulle snabbt få dubblering på sitt insatta aktiekapital. Även Zakko skulle köpa en Mercedes 300SL.

Sedan kom beskedet -MASSIV NE OCH MASSIV UTSPÄDNING

De naurtroende som var störst i tron tappade tålamodet och gick till möjligt anfall mot datorn. Eller skrev av sin ilska på forumet.

När nyheten hade glidit in att deras solida CASE som skulle ha nått 20 NOK på fredagsmorgonen blev svartepetter. Började fantasin flöda fritt.

Den legendariske finansieringen hade faktiskt skett och CASET blev ännu mer solitt. Nu är allt klart att bygga färdigt gruvan. Det finns pengar till transporter, maskiner, vägpengar samt löner tills fullskalig brytning börjar och Naur blir en framgångsaga utan dess like. Lika sannolikt var att de gamla riktkurserna på 50-80 NOK ska nås väldigt snabbt.

Efter ett 30 % ras ansåg de mest optimistiska i Naurkyrkan samt deras ungdomspastorer Executive och Rookie. Att det var köpläge. Nu skulle kursen snabbt stiga mot 15 NOK igen. I hausseköprek som kom.

Att denna mycket "positiva" nyhet inte ger belägg för framtida liknande finansieringar. För detta är den legendariska, slutliga och ultimata finansieringen. Som de starkaste i Naurkyrkan nämnt tusentals gånger.

Att antalet aktier nästan dubblas. Det spelar ingen roll alls för Naur hamnar ändå på 30-40 NOK igen. Hannukainen projektet är snart färdigt. Och transporterna av malm kommer "garanterat, självklart" börja Q1 2013. Att bilvägarna som både ska breddas, fyllas-ut förstärkas och asfalteras om i stor omfattning blir klart i rekordfart är självklart. I sådan fart att den normala väg entrepenadstiden som är några år framstår som ett skämt. Och att Naursvägbyggen ska hamna i Guiness rekordbok.

Det som också är klart att bookbuilding processen kommer hamna en bra bit över 7 NOK som är uttalad nedre gräns. Det finns så många intressenter som vill pumpa in sina miljarder i superprojektet Naur att budet kommer givetvis hamna betydligt högre. Snarare mellan 8-10 NOK. Det är självklart, på samma sätt självklart att ett bud skulle komma under torsdagen samt att peab skulle låna ut pengar gratis. Att det finns oerhört många intressenter som vill investera dessa mångmiljardbelopp i Naur är också självklart. Speciellt när finansieringslösningen inte var helt panikartad och värdelös för aktieägarna. Att en normal svensk aktiesparare troligtvis inte förlorar pengar.
För när överstepräst Waplan styr och Naurkyrkans hemmasnickrade indoptrinerings analyser får råda finns inget massivt problem!
Samt att ingen troende kan känna sig lurad, att det bara kan gå uppåt!
Eller hur?
/Bjän

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?