Post entry

Mycket stark rapport från NSP

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

NSP gör ännu ett kanonresultat. De två senaste kvartalen har man gjort en vinst på ca 1 kr efter skatt och med största sannolikhet kommer det bara bli bättre. Därför räknar jag nu med minst 2 kr i vinst efter skatt under 2010. Den prognosen har numera en minimal nedsida och det är troligare att man överraskar på uppsidan. Vinsten kan bli så mycket som 2,50-3 kr. Ledningen fortsätter köpa aktier under januari månad.

Från och med 1.a januari 2010 sänks arbetsgivaravgiften för alla under 26 ytterligare. Majoriteten av NSP.s anställda tillhör den gruppen och lönekostnaderna är den största posten efter varuinköp. Mycket talar för att kronan kommer att stärkas mot Euron vilket är positivt då inköpen sker i Euro. Besparingsprogram kommer att slå ännu bättre de kommande kvartalen. Kommer dessutom försäljningen igång bättre så ser det riktigt bra ut.

Aktien har pressats den senaste tiden och trots den fina rapporten kan man komma in väldigt billigt, under 16 kr. För min del finns det inget att tveka över, det känns som öppet mål. Jag har tankat på och inväntar den stora uppgången mot 25 kr.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?