Post entry

NOKIA - Botten nådd?

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Jag har följt Nokia ett par veckor nu och känner mig något komfortabel att säga att en botten kan vara nådd för aktien. 9 EUR känns som ett stabilt stöd då det var ett tag sedan den var under detta. Bolaget har rapporterat ett par usla rapporter, varav en med minusresultat. Men faktum är att marknadsandelarna är fortfarande oerhört starka, eller rentav starkare.

Idag gav man tillkänna att Nokia och Microsoft gått in i partnerskap då det gäller smartphone och dess mjukvara. Microsoft vill hålla sig konkurrenskraftiga mot Apple och Google, som faktiskt tar marknadsandelar i flera områden. Att då para ihop sig med bjässen Nokia som har en otrolig försäljningsplattform samt utvecklingsenhet, som även är europeisk, känns som ett bra val. Att Nokia parar ihop sig med Microsoft känns nästan ännu bättre, att få tillgång till den mjukvara som används över hela världen i anpassat format för en smartphone, det kommer skapa efterfrågan.

Värderingen Nokia har just nu om man ser ett par år framåt, 2011, ser mycket lockande ut, historiskt och relativt. En stor nettokassa och dålig performance mot börsen skapar ett utmärkt köpläge. Att inte aktien stack iväg ett par procent efter pressmeddelandet om partnerskapet, känns lite underligt. Betyder detta att marknaden inte riktigt gillar detta, eller är det för att reaktionen kommer framgent, det tror jag.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?