Post entry

Förändring på många sätt.

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

När Datorn styr börsen och dem stora bolagen skall redovisa så går det snabbt.

Som halvfinne har jag hela tiden tänkt att det minsta lilla positiva som kommer från Nokia så måste det nog vara uppåt. Men Nokia har fallit som en sten. Det har inte varit kul att ha 45% av sin portfölj i den aktien. Att förvänta sig att alla delar från ett sådant stort företag skall gå bra eller dåligt är svårt. Vissa delar går bra och vissa dåligt. Idag kan vi se ett ypperligt tecken på det. Nokia har varit som lägst 50,70 och högst 55,45 på bara ynka 30 minuter. Att aktie kursen går upp upp upp eller ner ner ner har vi sett många gånger men att se denna berg och dalbana... Det såg vi nog inte på samma vis på den tiden när man sprang till banken för att köpa och sälja. Dagens trading är mer invecklad och utvecklad. Då är frågan var det bättre förr eller nu? Det beror nog på hur man vill ha det. Lugn och ro eller snabba cash det är frågan man kan ställa sig.

Men precis som tradingen förändras så förändras också läget. Ingenting är som förr. Konkurrensen är hårdare nu än vad den någonsin har varit för Nokia. Apple,HTC med mera har verkligen satt en växel. Idag är det inte bara att mobilen skall vara mindre och passa in i fickan eller något liknande. Tekniken med internet appar kameror musik spel med mera med mera. Dessutom så är det svårare att vara ledande för att man varit det en längre tid. Gamla meriter har inte samma värde längre. Men nu verkar avtal med Microsoft vara klart så det blir starkare. Vi får se vad som händer...

Jag avslutar denna blogg med gladpåsk och hoppas ni alla får ha det glatt och trevligt.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?