Post entry

Köpte Nobia

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

I fredags köpte jag Nobia, kurs 34 kr. Hade innehavet för ett par veckor sedan vid en mindre dipp och fick 10 % på tre dagar. Sedan rapporten för en månad sedan har aktien inte handlats för under 32 kr och som högst ca 37 kr.

Aktien var väldigt nedpressad och stod som lägst i 27 kr, sedan kom en relativt positiv rapport och aktien steg direkt till 33 kr. Därför känner jag mig relativt trygg på den här nivån eftersom miljoner aktier har handlats vid den här nivån sedan rapporten.

På nästa års vinst värderas Nobia till p/e 7 med en direktavkastning på 7 %. Den stora osäkerheten är naturligtvis hur mycket försäljningen kommer att minska. När folks ekonomi försämras då bygger man inte nya kök men man har redan tagit ut ett grovt negativt scenario. Men det kanske inte räcker? Det är väl den enda anledningen till att jag inte vågar tanka på fullt.

Insiders har åtminstone köpt på sig mer än en miljon aktier under sommaren och det har kommit två köprekommendationer under veckan. Jag tycker det ser mycket bra ut på kort sikt för ca 10 % uppgång. Men det ser också bra ut på lång sikt, värt att nämnas är att aktien stod i ca 100 kr i början av 2007 - då kan man föreställa sig potentialen för bolaget om ett par år när konjunkturen ser lite bättre ut. Vill gärna ha Era kommentarer

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?