Post entry

Kanonläge i Nobia!

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Jag kan delvis hålla med Silicon Valley om att Boliden ser intressant ut. Själv gick jag in på rapporten när aktien redan stuckit lite och sålde idag med en vinst på 11 %. Problemet är att man ska akta sig för aktier som stuckit 50 % på två månader. Den kan säkert gå några kronor till men risken nedåt på kort sikt är minst lika stor. Istället gick jag in i Nobia idag på 44 kr, där har vi ett riktigt kap!

Den hittade en botten runt 40 kr där köparna började komma tillbaka och klättrade så sakta uppåt mot 44 kr. Sedan har den hållit sig runt 42 kr. Sedan dess har tidningen Börsinsikt rekommenderat den och menar att med en tillväxt på ett par procent och snittet på deras rörelsemarginal de senaste 10 åren borde den värderas till åtminstone 55 kr - jag kan inte annat än att hålla med. Det här är en krisvärdering.

Men den finns många billiga bolag där ute - skillnaden är dock att nu har vi fått en trigger eftersom Stena har lagt ett bud på Ballingslöv. Omsättningen i aktien är 3-4 gånger större än en vanlig dagsvolym - det betyder att intresset är stort och att den kommer gå klart bättre än index den närmaste månaden. 42-43 kr är det nya golvet som den inte kommer gå under.

Jag ser en god möjlighet till kurser runt 47-48 kr inom ett par veckor. Som sämst går den ner till 43(tror jag). Lycka Till!

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?