Post entry

Strålande case, potentiell raket

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Nexam Chemical har kunder/samarbeten med några av de största företagen i världen, inom plastindustrin. Kommersialiseringen har börjat, och många triggers väntar, då många testar Nexams patenterade Nexamite® samt Neximid® teknologi. Bolaget ska flytta till Small cap, kassan är fylld och kunder i pågående uppskalningsfaser samt utvärderingar.

Kapitalbehovet för vidare expansion är säkrat, ca, 160 MLN KR i kassan. De senast publicerade händelserna i Nexam är följande;

+ Nexam Chemical återupptar förberedelserna för att byta handelsplats för bolagets aktie från NASDAQ First North till NASDAQ Stockholm Small Cap.

http://www.nexamchemical.com/sv/Investor-Relations/Pressmeddelanden/Pressmeddelande/?releaseid=2144756

+ Nexam Chemical erhåller order på NEXAMITE® från DIAB, avsett för industriell produktion av PET-skum. DIAB är en av de fem största tillverkarna av högprestandaskum i världen.

http://www.nexamchemical.com/sv/Investor-Relations/Pressmeddelanden/Pressmeddelande/?releaseid=2157280

+ Nexam Chemical erhåller ytterligare order om 3 MSEK från en av världens största rörtillverkare.

http://www.nexamchemical.com/sv/Investor-Relations/Pressmeddelanden/Pressmeddelande/?releaseid=2165281

+ Nexam Chemical har framgångsrikt genomfört en riktad nyemission om SEK 129 miljoner.

http://www.nexamchemical.com/sv/Investor-Relations/Pressmeddelanden/Pressmeddelande/?releaseid=2139521

Den senaste ordern från en av världens största rörtillverkare är en mycket tydlig signal om att Nexams patenterade produkter skapar mervärde för "de största", detta indikerar att Nexam har den bästa produkten. Vd, Anders Spetz;

"Det är glädjande med ytterligare order från befintlig kund. Det visar att vi har teknologin, produktkvaliteten och uppfyller de kriterier som krävs för att leverera till stora internationella bolag med högt ställda krav. Vår nya teknologi ligger till grund för den aktuella ordern, som vunnits i konkurrens med flera stora globala aktörers traditionella teknologier."

Han skriver vidare;

"I__ndikerar tydligt att vi är på väg att etablera oss på en av den aktuella kundens konverteringsanläggningar. Vi ser fram emot att intensifiera vårt aktiva samarbete i syfte att erhålla ytterligare orders i närtid. Nu siktar vi på att steg för steg öka antalet konverteringsanläggningar och kunder som beställer kommersiella volymer inom fokusområdet rör”, säger Nexam Chemicals VD Anders Spetz.

Under andra halvåret 2015, har bolaget upprättat kontakt med ett tiotal rörtillverkare, och flera går mot slutrapportering gällande långtidstester, under första halvåret 2016.

Betänk att denna order endast är från en av kundens konverteringsanläggningar.

Ett exempel är JM Eagle, de har ca, 20 st anläggningar i Nordamerika (dock inte alla som konverterar PE). Flera större aktörer verkar inom rörproduktion, och dessa ordrar på ca, fem MLN KR (inom sex månader) kommer i en uppskalningsfas från endast EN konverteringsanläggning och bolag.

Nuvarande fokusområden för Nexam är;

+ Rörmarknaden

+ PET-skum

+ Högprestandaplaster, (elektronik, etc)

Nu blomstrar det i alla tre fokusområden, och ett spännande år väntar. När ett fokusområde fått fem kommersiella kunder så tas ett nytt in. Det är en av Anders Spetz ambitioner för i år.

Lyssna gärna på en intervju med Vd;

http://www.nexamchemical.com/Company/Message-from-the-CEO/Nexam-Chemical-video2/

Nexams teknik bygger på en tvärbindningsteknologi, där tvärbindningen uppnås genom värme. Några egenskapsförbättringar som uppnås i plaster är, bättre prestanda, värmetålighet, processförbättringar i bl.a. produktion och ökad livslängd.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?