Post entry

Nexam-Kommersiella genombrottet är här.

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Kan inte annat än upprepa min tro om att Nexam blir ett av de mest intressant casen på bören under 2014. Nexam har idag fått sitt kommersiella genombrott och fått en kvalitet stämpel av världens största kemibolag med en market cap på 57 miljarder euro, BASF.

Som jag skrev i min blogg den 31:a Januari så trodde jag Nexam stod inför ett väldigt bra 2014. Ja vad kan man säga, 2014 har börjat väldigt bra...även om lite oväntat.

Enligt VD:ns uttalande från 2013-11-25 så hade jag förväntat mig att det var denna order som vi skulle få se först under 2014.

https://www.avanza.se/placera/telegram/2013/11/25/nexam-pet-skumtillverkare-kan-bli-breakeven-kund-2014-vd.html

"Den världsledande PET-skumstillverkaren har meddelat ytterligare lyckade tester i sin pilotanläggning. Detta har stärkt deras engagemang och ökat deras insatser i projektet och de förbereder nu för test i reguljär produktion under sista kvartalet 2013. De har meddelat att vid lyckade resultat kommer kommersialisering att ske till flera stora applikationsområden",

"Vi hoppas att testerna ska vara klara under det fjärde kvartalet, och vi har indikativt sagt att PET-skumstillverkaren kan bli en breakeven-kund för oss under nästa år", säger Per Palmqvist Morin. Han förklarar att det innebär en omsättningstakt på kring 70 miljoner kronor, eftersom Nexam har en "burnrate" på cirka 2,5 miljoner kronor per månad eller 30 miljoner kronor per år, och marginalen för Nexam är ungefär 50 procent.

Nu fick jag fel...

http://nexam.se/sv/Investor-Relations/Pressmeddelanden/Pressmeddelande/?releaseid=1530874

Istället har Nexam tecknat ett avtal med BASF.

BASF är världens största kemi bolag med ett smått makalöst börsvärde på 75 miljarder Euro och jag kan inte bli annat än imponerad över Nexams produkter och ledning. Ordern är värd 60 miljoner och jämnfört med tidigare orders helt klart den största ordern i bolagets historia.

Jag kan inte göra annat än att upprepa min tro om att detta bolaget kan vara ett av de mest intressanta casen på börsen just nu och att 2014 kan bli mycket bra.

Nexams börsvärde tycker många är högt, men vi ska tänka på att Nexams börsvärde framstår som en 50 öres kola i en Ica butik när man ser vilka bolag som de nu bevisligen gör affärer med. Sedan har företaget troligen väldigt goda möjligheter att landa en ännu större order inom kort, PET-skum tillverkaren, vilket bör ge kursen än mer bränsle.

Kan inte annat än att upprepa min åsikt om att Nexam kan bli det mest intressanta bolaget på börsen 2014 och att vi med dagens nyhet äntligen lämnat startblocket.

Mvh

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?