Post entry

NEXAM CHEMICAL - ÄNTLIGEN INSIDERKÖP OCH POSITIV TREND!

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Det bubblar nu i Nexam! Den nya VD:n Anders Spetz visar stolt upp en över trehundraprocentig förbättring av Slow Crack Growth (SGS) data och hydrotest för polyetylenrör. Dessa med gigantisk potential inom vatten, gas och oljeledning. Inom detta område har Nexam IRPC som en av flera partners. Faktum är att i stort sett alla Nexams produktsegment har gigantisk potential. Vi talar Nyloner, PET-skum, högprestandapolymerer och mer därtill...

Undertecknad ämnar nu lista några spännande observationer i ett av två favoritbolag och favoritcase: Nexam Chemical (Anoto är numera det andra).

2015-07-20 NEXAM VD OCH STYRELSEORDFÖRANDE HAR ÖKAT SINA INNEHAV (Direkt) Nexams vd Anders Spetz har ökat sitt innehav i plastkomponentbolag med 157.500 aktier och äger därefter 177.500 aktier samt 280.000 optioner. Även Nexams styrelseordförande Lennart Holm har ökat innehavet, med 10.000 aktier till drygt 2,1 miljoner aktier.

I själva verket är de 8 senaste förändringarna vad gäller aktier i insynslistan samtliga köp:

http://www.nexamchemical.com/sv/Investor-Relations/Aktien/Insynshandel/

2015-06-23 NEXAM FÅR ORDER VÄRD 2,4 MLN KR FRÅN GLOBALT LÄKEMEDELSBOLAG (Direkt). En struntsumma mot vad som bör komma men en viktig principiell order utanför företagets normala pipeline som bekräftar labbet i St Andrews höga kvalitet.

Angående potentiella framtida volymer från IRPC:

http://cuttingedgescienceinvest.com/2015/07/24/nexam-and-irpc-a-cesi-comment-regarding-potential-irpc-pipe-volumes/

Några nyare rader angående Nexams förbättring av teknologin initialt framtagen av NASA:

http://cuttingedgescienceinvest.com/2015/08/03/nexam-chemical-improved-nasa-technology-for-better-plastics-part-1/

En sammanfattning av Nexams nya patent för förbättrade Nyloner (polyamider):

http://cuttingedgescienceinvest.com/2015/08/09/nexam-quotes-from-a-recent-polyamide-nylon-and-polyimide-patent-application/

Lite info angående Victrex som i ett nytt patent använt Nexams tvärbindare samt om Victrex och företagets satsningar:

http://cuttingedgescienceinvest.com/2015/07/27/nexam-and-victrex-a-very-interesting-cesi-finding/

En artikel om PE-pipe marknaden och dess potential. Denna har tidigare publicerats här, men jag plockar ändå med den här i detta "best of Nexam" inlägg:

http://cuttingedgescienceinvest.com/2015/03/28/nexam-full-scale-tests-in-a-double-digit-growth-industry-the-global-plastic-pipes-market/

Några rader om en helt ny patentansökan från Nexam:

http://cuttingedgescienceinvest.com/category/nexam/

Nexam har nu också initierat ett mjukt samarbete med Evonik dvs ytterligare en stor spelare

http://cuttingedgescienceinvest.com/2015/06/20/nexam-chemical-and-evonik-competition-or-collaboration/

Nya VD:n Anders Spetz: "Sedan jag tillträdde som VD har ledning och styrelse som bekant förändrat verksamhetens strategiska inriktning. Vägen framåt, i syfte att utveckla Nexam Chemical till en kommersiell framgång, stavas FOKUS. Vi har under våren noggrant utvärderat våra affärsmöjligheter, prioriterat de bästa och matchat dessa med våra tillgångar och resurser. Det som kommunicerats under våren står fast - vårt fokus idag ligger på rör av polyeten (PE), skum av polyester (bl.a. PET) samt vårt high performance sortiment."

http://www.nexamchemical.com/sv/Om-oss/VD-har-ordet/

Jag har tyvärr ännu ej hunnit djupdyka i Nexams segment högtemperatur hartser. Trots att detta är idag ett av Nexams fokusområden. Nexam Chemical har alltså introducerat ett nytt harts (NEXIMID® MHT-R) för användning inom flygindustrin, men också i den allmänna industrin och transportsektorn.

Och jag länkar också min första artikel om varför Nexam är mitt favoritcase på börsen (tillsammans med Anoto). Denna artikel är nu snart ett år gammal, men Nexams initiala kemi är densamma. Ny kemi och nya applikationer har dessutom tillkommit (PBO och högtemperaturhartset Neximid MHT-R)

http://cuttingedgescienceinvest.com/2014/09/28/nexam-chemical-nexam-genius-applications-of-the-148-year-old-berthelot-reaction/

Den volymorder som undertecknad förväntar sig att Nexam skall erhålla först är inom PET segmentet och ordern bör komma innan årsskiftet från PET giganten Armacell:

Nexam Chemical och Armacell har gemensamt kommit överens om att förlänga det exklusiva leveransavtalet avseende Nexams produkter till PET-skum, som undertecknades mellan parterna i februari 2014.

Förlängningen beror på det faktum att genomförandet av leveransavtalet har försenats med ca 1 år som en följd av ett strategiskt beslut från Armacell att byta från ny PET till återvunnen PET som den huvudsakliga råvarubasen.

Armacell har åstadkommit goda testresultat med Nexams produkter i ny PET och är optimistisk om utfallet i återvunnen PET. Dock måste Armacell omformulera och därefter bekräfta testresultat med Nexams produkter i återvunna PET istället för ny PET. Omformuleringsarbetet med Nexams produkter i återvunnen PET har redan påbörjats av Armacell.

Båda parter vill behålla det goda och nära samarbete som har utvecklats och har därför kommit överens om att förlänga exklusivitetsperioden. Detta tros vara det snabbaste sättet att nå ett framgångsrikt resultat för båda parter.

För att Armacell ska få behålla ensamrätten, måste Armacell köpa en minimimängd av Nexams produkter. Enligt den nu överenskomna ändringen av det ursprungliga avtalet är minimivolymen för 2015 10 ton av Nexams produkter och för 2016 respektive 2017, 75 och 150 ton.

Källa: http://www.nexamchemical.com/sv/Investor-Relations/Pressmeddelanden/Pressmeddelande/?releaseid=1781492

Nexam har alltså nu börjat prioritera försäljning. Bolaget har till och med minskat antalet tjänster inom forskning och admin (9 st) till förmån för sälj- och marknadspersonal. En fantastisk nyckelrekrytering är Lars Öhrn.

http://www.nexamchemical.com/sv/Investor-Relations/Pressmeddelanden/Pressmeddelande/?releaseid=1842122

Ett spännande samband mellan Lars Öhrn och Borouge finnsa att läsa om här (artikeln är även tidigare länkad ovan):

http://cuttingedgescienceinvest.com/2015/03/28/nexam-full-scale-tests-in-a-double-digit-growth-industry-the-global-plastic-pipes-market/

Det skall bli ytterst spännande att följa Nexam framöver!

MVH BetterCallSaul / CESI / www.cuttingedgescienceinvest.com

  • En stolt aktieägare i Nexam

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?