Post entry

Enorm tillväxtpotential

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Nexam Chemical har kunder/samarbeten med några av de största företagen i världen, inom plastindustrin. Kommersialiseringen har börjat, och många testar Nexams patenterade Nexamite® samt Neximid® teknologi.

Tekniken bygger på en tvärbindningsteknologi, där tvärbindningen uppnås genom värme.

Några egenskapsförbättringar som uppnås i plaster är, bättre prestanda, värmetålighet, processförbättringar i bl.a. produktion och ökad livslängd.

Ett fokusområde för Nexam är rörmarknaden. Inom detta område är det ett antal världsaktörer som testar nya rör innehållande Nexams additiv i accelererade åldringstester för att kunna ISO-certifiera produkterna.

Några serier är klara, och första order har kommit från en av världens största rörtillverkare.

Under andra halvåret 2015, har bolaget upprättat kontakt med ett tiotal rörtillverkare, och flera går mot slutrapportering gällande långtidstester, under första halvåret 2016.

Nuvarande fokusområden;

  • Rör

  • PET-skum

  • Högprestandaplaster

Angående högprestandaplaster, så har Nexam haft ett samarbete som gått under namnet HicTac, där bl.a. Swerea och Rolls Royce varit samarbetspartners. I Swereas industrinytta 2016, sid 35, står det bl.a;

"Ett nytt kompositmaterial som tål höga temperaturer har utvecklats. Materialet består av en mycket beständig plast, förstärkt med kolfiber, och kan exempelvis användas i flygplansmotorer."

"Ett samarbete som nu resulterat i en värmetålig komposit som Nexam har kommersialiserat."

http://np.netpublicator.com/netpublication/n46336319

Det senaste inom PET-skum området, är att Nexam har ett nytt samarbete med Diab, såhär stod det i ett pressmeddelande;

"Nexam Chemical har tecknat ett samarbetsavtal med DIAB avseende att utveckla ett unikt högpresterande PET-skum innehållande Nexam Chemicals NEXAMITE®-teknologi. Den gemensamma ambitionen är att det samarbete, som startar 2016, skall leda till ett långsiktigt leveransavtal. DIAB är en av de fem största tillverkarna av högprestandaskum i världen."

http://www.nexamchemical.com/Investors/Press-releases/Pressmeddelande/?releaseid=2063372

Detta är en aktie som potentiellt har extremt många triggers i närtid, och det är en aktie som jag vill äga långsiktigt. Plastbranschen står inför en enorm tillväxt, Nexam står inför enorma tillväxtmöjligheter.

Vd, Anders Spetz - Intervju http://www.nexamchemical.com/Company/Message-from-the-CEO/Nexam-Chemical-video2/

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?