Post entry

NeuroVives bokslutsrapport bekräftar fas 2-3-studie inom TBI

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Idag kom det första "skriftliga beviset" på att NeuroVives cyklosporinpreparat (CsA) kommer medverka minst i en fas 2-3-studie inom traumatiska hjärnskador (TBI). NeuroSTAT kommer därmed ha potential att generera royalty redan om 3-4 år vid positivt utfall av denna studie. Royaltypotentialen rör sig om storleksordning en halv miljard kr, dvs i paritet med nuvarande bolagsvärde.

Deltagandet för CicloMulsion i den franska stora hjärtinfarktstudien som ska inledas detta kvartal ger en ytterligare och ännu större royaltypotential. Det mesta talar för, som jag visat tidigare, att studien är en fas 3-studie. För maximalt utfall krävs att patentet på bärarmediumet får förlängas pga lång utvecklingstid, vilket NeuroVive uppgav var möjligt i nyemissionsprospektet förra året.

Tillsammans kan därmed dessa indikationer ge NeuroVive en royaltypotential i miljardklassen omkring 2015-2016.

I båda fallen är forskningen kring verkningsmekanismen mycket omfattande och uttömmande, och det är troligen mest en fråga om att designa studierna på ett smart sätt för att visa på en signifikant förbättring med att tillföra den verksamma beståndsdelen CsA.

Jag tog igår del av en ny utförlig review om cyklosporin och TBI och av den framgår tydligt att det finns stor förväntan fas 3-studier. Man konstaterade dessutom att CsA inte bara har en positiv effekt pga den mitokondrieskyddande effekten genom dess förmåga att binda till cyklifilin D, utan även den del som saknas hos många CsA-analoger dvs den calcineurinhämmande effekten påverkar TBI positivt.

CsA lär dock inte bli "universalmedlet" mot TBI, utan t ex operation och nedkylning liksom eventuellt ytterligare läkemedel blir sannolikt komplement om CsA når marknaden.

NeuroVive borde nu i första hand dubblas i kurs till nytt ATH och ändå förbli köpvärt.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?