Post entry

NeuroVives beslutade nyemission underlättar den planerade börsnoteringen

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Börsnotering underlättas nu när kassan fylls och krävs sannolikt för att en vettigare värdering ska nås som mer speglar NeuroVives chanser att lyckas. Dessutom ger nyemissionen en förbättrad förhandlingssits i framtida förhandlingar i enlighet med bolagets partnerstrategi. Fortsatt starkt långsiktigt köp på risk/reward.

NeuroVive har beslutat att genomföra en företrädesemission 1:3 till kursen 13 kr per aktie. Merparten av beloppet 64.8 Mkr är säkrat, eller mer precist 54.9 Mkr, varav insiders garanterar en dock hittills okänt stor andel för inget skrevs i PM:et i går om precis hur fördelningen ser ut och vilka samtliga garanter är. De kan ha haft visst egenintresse av att emissionskursen skulle sättas lågt om de tecknar sig för mer än sin aktieinnehavsbaserade andel av nyemissionen. Insiders garanti kan också ses som en vink till marknaden att de tror starkt på NeuroVive och att aktieägare bör fullteckna sin andel om man inte vill överlåta en del av sin förväntade framtida värdestegring till insiders.

Att det skulle komma en nyemission i år var ganska väntat, därav viss konstant kurspress, men tidpunkten var mycket osäker eftersom fas IIa-studien inom TBI har förutskickats att bli mycket billig, delvis tack vare partners och delvis att den endast uppges omfatta 20 patienter. Studien skulle starta först före sommaren och de uppgav 25 jan att den skulle bekostas av "existerande" medel varför man kunde anta att de kanske skulle vänta med en nyemission ett tag till. Pengarna från denna nyemission bör räcka omkring 1.5 år framåt en bit in i fas IIb/III i TBI-studierna och dessutom underlätta förhandlingar om kommande partneravtal för finansiering i efterföljande skeden vilket numera är en uttalad strategi.

En viktig förutsättning för den planerade och av aktieägarna efterlängtade börsnoteringen har också nu uppfyllts, nämligen en kassa som räcker till minst ett års drift av verksamheten. Inget sades dock i PM:et igår om detta, men nyemissionen möjliggör en ansökan om börsnotering på Nasdaq OMX Small Cap troligen senare i år och som man tidigare har sagt sig planera för även om ingen tidpunkt har preciserats.

Potentialen är fortfarande enormt bra i NeuroVive, liksom risk/reward enligt min analys, att denna nyemission känns ovanligt välkommen, för på Aktietorget verkar det vara svårt att få en bra värdering av bolaget. På börsens Small Cap kommer det finnas möjlighet för fler lite större inkl institutionella placerare att köpa aktier. Proffsanalytiker inom Life Science-området kommer i större utsträckning än nu följa även NeuroVive. Det räcker faktiskt med en enda analytiker för att vara fler än nu...

Verksamhetsmässigt ser det fortsatt mycket ljust ut med en mycket intressant pågående fas III-studie inom reperfusionskada vid hjärtinfarkt, snart inledd sekventiell fas II/III-studie inom TBI där fas IIa alltså ska inledas mycket snart samt främst de prekliniska stroke-studierna. Om de senare går in i klinik i fas I får NeuroVive 3 st olika kliniska projekt för indikationer där världsmarknaden totalt uppgår till storleksordningen 100 miljarder kr. I samtliga fall är, vilket är en styrka, verkningsmekanismen av cyklosporin-A mycket utforskad och känd och densamma, dvs dess förmåga att binda till cyklofilin-D och därigenom motverka att ett skadligt kalciumjonöverskott läcker ut i övriga cellen från mitokondrien via en bildad por mPTP vilket annars skulle orsaka bl a programmerad celldöd (apoptos).

Den övriga under senaste året breddade prekliniska portföljen med både flera cykloporin-A-analoger och icke-cyklosporinliknande ämnen av cyklofilin-D-hämmare är också mycket spännande med tillämpning på flera olika sjukdomstillstånd även utöver sådana där nervcellsskydd och hjärtskydd är poängen.

I min uppdaterade aktieanalys efter nyemissionen blir målkursintervallet 60-126 kr 2012. Nyemissionsprospektet i april kanske ger anledning till ytterligare något justerad målkurs. Om NeuroVive lyckas inom alla de tre områdena TBI, stroke och hjärtinfarkt motsvaras målkursintervallet enligt analysen av en framtida aktiekurs år 2020 på grovt avrundat 500-1000 kr där stroke-indikationen skulle svara för ett relativt sett mycket större kursbidrag pga den i värderingen i nuläget antagna höga risken för totalmisslyckande dvs 90 %.

Målkursintervallet ovan inberäknar inte något explicit värde avseende potentialen inom indikationerna status epilepticus, ryggmärgsskada, hjärnskador vid hjärt- och kärlkirurgi samt hjärtstopp eller de indikationer med andra cyklofilin-D-hämmare som Selcia-samarbetet kan komma att ge upphov till utan allt detta kan ses som en extra säkerhetsmarginal eller extra potential.

En slutsats av allt detta är att NeuroVive är fortsatt mycket starkt köpvärd på lång sikt med något minskad kortsiktig risk efter att nyemissionen är avklarad. Fram till efter den planerade börsnoteringen bör kursen ha förutsättningar att åtminstone ha dubblats från ca 15 kr nu till ca 30 kr förutsatt att stroke-projektet gått in i fas I och ändå var mycket låg fundamentalt sett.

Läs gärna min senast uppdaterade version av aktieanalysen

http://hem.passagen.se/fingerpr/loparn/PDF/NeuroVive.pdf

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?