Post entry

NeuroVive - virvelvinden igen sett från orkanens(?) öga

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Jag har gjort oerhört mycket gratis PR för NeuroVive sedan början av april vid kurs 39 kr (före avskiljd TR) då min analys kom . Massor av analysutskick till life science-investmentbolag och analytiker. Det bidrog starkt till toppkursen 65 kr (TR-korr ca 60 kr) och att nyemissionen blev så lätt genomförd. Många kunde casha hem. T ex sign berry (aka adolfsbergaren på aktiexeperterna.se ?) kunde ta hem några miljoner kr i vinst på 60 kr (före TR) och köpa tillbaka avsevärt fler på 33 kr i snitt i ett läge nyligen, enligt hans egna utsagor. Att han har lite otur och nu ligger tillfälligt back på senaste inhoppet kan snart kanske vändas till nya miljonvinster.

Insiders och Maas Biolab, LLC-ägare som fick utdelade NVP-aktier kunde tack vare att BHR Pharma, LLC ännu var okänt för gissningsvis >95 % av aktieplacerare i NeuroVive sälja ut med av den "nyheten" i stort opåverkad effekt...
Även inför den utförsäljningen fann jag det lämpligt att göra ett analysutskick till analytiker och Life Science-storinvesterare för att underlätta processen.

Det är ganska givet att jag mot bakgrund av det och usel kursutveckling relativt de goda nyheterna i sensommar och höst blev besviken på bolaget när jag så sent insåg att BHR Pharma, LLC var i fas 3 inom TBI och hade utelämnats i prospektet. Dels pga att förtroendet sjönk för bolaget och dess informationsgivning och dels att min aktieanalys byggde på något underskattad konkurrens m a p marknadsandelar. Det gynnade dock de som hade sålt innan "nyheten".

Speckarna vill ofta ha snabba vinster och blir givetvis sura när jag sålde ut pga denna nyhet men själva hade antagligen de flesta gjort likadant OM de kunnat...

Nu hoppas jag att mitt "statuerande exempel" i den väl underbyggda FI-anmälan medför att informationen blir korrekt framöver vilket i så fall höjer trovärdigheten för NeuroVive och värdet på aktien - allt annat lika. Kommande triggers lär göra att många speckare glömmer den senaste veckan lika fort som de tar hem sina vinster på 10 % eller så medan andra väntar ett tag och cashar hem miljonerna, ingen nämnd ingen glömd ;-)

Analysen finns uppdaterad på http://www.loparn.com

Ovanligt nyktra citat från ett forums debatt :

rikkar : "Men vad begär du? Att Löparn ska meddela _innan_ han börjar sälja? Det finns ju ingen annan, insider eller banker, som har ett sådant krav på sig."

B.O.Bachter : "Nog vore det väl skönt om denna debatt tog slut. Det är ju upp till varje individ att fatta egna beslut, ibland kanske påverkade eller baserade på vad andra tycker, men detta ändrar ju inte att man måste stå på egna ben om man handlar med aktier. Någon mer osaklig och osmaklig debatt har jag aldrig sett tidigare och de många attackerna och förolämpningarna av löparn bevisar ju bara att skribenterna borde syssla med annat än aktier."

UltimateBull : "Löparns agerande är i sak inte fel. Däremot kan jag som aktieägare självklart önska att han låtit bli publicera vad han kommit till insikt om på diverse forum då det resulterar i att min depå drastiskt minskar i värde. Således några aspekter som man måste beakta.

1. Tar man alltid rygg på Löparen kan man omöjligt trada exakt likadant som han gör.
2. Tar man rygg på löparen får man räkna med att hans analyser och kommentarer kan påverka både i positiv och negativ bemärkelse.
3. Defacto är man alltid själv om att fatta beslut om köp och sälj. Att trada kortsiktigt med någon annans agerande som utgångspunkt är dömt att misslyckas.
4. Man kan aldrig skylla en dipp på enstaka person. Att löparens agerande i detta fall resulterar i en kursdipp om 30% är snarare ett underbetyg till företaget som inte lyckats skapa ett intresse för sina produkter och sin framtid vilket blir tydligt då köparna är så få även på dessa kursnivåer"

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?