Post entry

Neurovive - Uppvärdering redan i morgon?

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Aktieägarna i Neurovive har under hösten inte fått utdelning alls trots flera fina pm. Bla har bolaget fått ODD både i USA och Europa.
Tittar man på andra biotechbolag och deras pipeline så ser man snabbt att det finns en gigantisk potential i Neurovive.
I morgon kommer bolaget med sitt bokslut och där hoppas vi aktieägare få lite mer kött på benen.

Det som ligger i fokus är i första hand vilken fas hjärtinfarktstudien och hjärntraumastudien ska in i. Bolaget själva har i sitt prospekt i april skrivit fas IIb. Men på ett aktiemötet i Ronneby framkom att bolaget diskuterar med läkemedelsverket om att gå in i en fas II/III-studie (hjärntrauma).
Söker man på nätet om prof. Ovize och hans fortsatta hjärtinfarktstudie kan man tolka det som om även denna studie ska in i fas II/III.
Prof Ovize valde Neurovives produkt Neurostat i stället för Novartis Sandimmune som några "experter" trodde. Bara det är ett stort genombrott för ett mindre svenskt biotechbolag.

Det skulle innebära att Neurovive helt plötsligt har två projekt i fas II/III. Det finns idag inget biotechbolag som har två projekt så långt fram och värderas till under 900 miljoner. Diamyd värderades till 1,8 Miljarder efter sin färdiga fas II-studie för att ta ett exempel. Karo Bios värdering var i knappt 2 miljarder efter sin Fas II för att ta ett annat.
Neurovive värderas till knappt 450 miljoner.

Jag hoppas att marknaden får besked nu i veckan hur läget är. Stämmer det att Neurovive har två projekt i Fas II/III blir jag inte förvånad om vi får se ett liknande rally som vi hade för precis 1 år sedan. Då var vi upp och nosade på dryga 60 kr. Känns inte orimligt eftersom vi skulle ha ett börsvärde på ca 900 miljoner.

Ett listbyte är också något att önska sig. Det kan komma in större aktörer och bolaget blir mer synat av analysbolag. Sen finns det en stor skara aktörer som inte ens tittar på bolag som håller till på aktietorget. Dom skulle också få upp ögonen för Neurovive. VD Mikael Brönnegård pratade om listbyte men det var lite oklart hur pass hett det är just nu.

I mitt tycke skulle det vara rätt tid att bege sig till de större listorna. Det finns ganska många som vill göra stora, snabba pengar. En hel del av dessa aktörer söker sig till biotechnik. Som jag ser det finns det nästan inga inressanta biotechbolag på de större listorna som ligger i positiv förfäntansfull fas.
KaroBio, Epicept och Oasmia har gått på för många minor och förbrukat sitt förtroende hos väldigt många.
Diamyd, Medivir och Active har kommit till ett läge där värderingen är hög (3,5- 11 miljarder) och man inväntar de avslutande fas III-resultaten. Är dessa okej kan man nästan klassa dessa bolag som läkemedelsbolag.
Därför saknas bolag som NVP, som fortfarande håller på med forskning och har en mycket stor värdepotential kvar.
När det gäller hjärtinfarktstudien sa Brönnegård i slutet av jan, att den första patienten skulle få sin första dos inom en månad.
De närmaste veckorna blir mycket intressanta för oss aktieägare i Neurovive.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?