Post entry

NeuroVive - höjd målkurs, ny presentation och nytt PM

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

NeuroVives målkurs höjs till 70-142 kr efter positivt mailbesked från VD. NeuroVives nya presentation visar värdefull projektportfölj. Nytt PM idag bl a om NeuroVives kontakter med USAs kongress om TBI.

Jag har tidigare antagit att NeuroVives preparat NeuroSTATs framtida royalties inom TBI, om de lyckas, kommer drabbas av 10 % "underroyalty" till CicloMulsion AG, men så ska inte vara fallet enligt ett trevligt mailbesked idag från VD. Det medför, allt annat lika, ett ökat väntevärde på framtida nettointäkter och vinster för NeuroVive inom TBI. Detsamma gäller dessbättre även på längre sikt dvs för det ännu viktigare stroke-området, eftersom den marknaden är mycket större.

Målkursintervallet för NeuroVive 2012 höjs därför i analysen efter omräkning till 70-142 kr, att jämföras med dagskursen kring 15 kr. Målkurskalkylen inberäknar dessutom inte något explicit värde avseende potentialen på strokemarknaden utöver segmentet ischemisk stroke eller på indikationerna status epilepticus, ryggmärgsskada, hjärnskador vid hjärt- och kärlkirurgi samt hjärtstopp eller på de indikationer med andra cyklofilin-D-hämmare som Selcia-samarbetet kan komma att ge upphov till utan allt detta kan ses som en extra säkerhetsmarginal eller extra potential.

Dessutom har jag frågat VD om intäkts/kostnadsfördelningen med partnern to-BBB som när det gäller stroke har varit oklar. Jag räknar även i den uppdaterade analysen med 50-50-fördelning. Av VDs tidigare svar att döma lutade det åt att vara gynnsammare än så eftersom han enbart nämnde en royalty till strokepartnern to-BBB på "någon %" villket låter mycket lite. Min följdfråga blev därför :
Jag har räknat med 50-50-studiekostnader (i nuläget innan ev partneravtal) och royalty från licenstagaren i framtiden mellan NeuroSTAT och to-BBB för NVP014. Är det alldeles för konservativt, du antyder enbart viss royalty till to-BBB ?
VDs nya svar : "Jag tycker att man ska ha en viss konservativ inställning till
verksamheten - då blir positiva överraskningar så mycket bättre."

Jag tolkar det bara som att han kanske inte vill svara, inte nu i alla fall, men svaret antyder att 50-50-fördelningen för stroke i min aktieanalys är konservativ. Kanske ger NeuroVive tydligare besked om detta i det kommande nyemissionsprospektet. På riktigt lång sikt ökar ju potentialen i kronor per aktie relativt kraftigt med bättre avtalsvillkor än 50-50, eftersom strokemarknaden är så stor och redan med 50-50-antagandet visar min analys en värdepotential vid lyckat utfall på omkring 400-700 kr per aktie enbart för NVP014 för ischemisk stroke om ca 8 år ! Övrig stroke-marknad oräknad.

Min uppdaterade aktieanalys :

http://hem.passagen.se/fingerpr/loparn/PDF/NeuroVive.pdf

NeuroVive har kommit med en ny mycket informativ Powerpoint- presentation, som kan rekommenderas för noga läsning :

http://www.neurovive.com/Global/NeuroVive%20bilder%20och%20filer/Company%20presentation%20March%202012.pptx

Enligt den kan NeuroVives planerade kliniska projektportfölj 2013-2015 sammantaget se ut så här :

Reperfusionskada efter hjärtinfarkt fas III Europa slutförd

Reperfusionskada efter hjärtinfarkt fas III Kina

TBI fas IIb/III Europa

TBI fas II och därefter fas III USA

TBI fas III Kina
Stroke fas I och därefter fas II Europa

Stroke fas III Kina

Med en sådan klinisk projektportfölj, och därtill spännande preklinisk, borde NeuroVive komma att mycket grovt sett åtminstone värderas på börsen i samma storleksordning som Bioinvent och Medivir eller 1-2 Mdr kr, vilket skulle motsvara omkring 50-100 kr per NeuroVive-aktie.

Ovanpå detta kom NeuroVive idag med ett nytt PM om deras satsning på TBI i USA och hur de marknadsför sig där t ex genom presentation av NeuroVive inför den amerikanska kongressens arbetsgrupp för traumatiska hjärnskador (TBI). Ett nytt anslag på ca 45 Mkr för cyklosporin-A-forskning presenterades också som har gått till en amerikansk forskargrupp för kliniska prövningar på barn med TBI. NeuroVive ska samarbeta med dem.

http://www.aktietorget.se/NewsItem.aspx?ID=61417

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?