Post entry

NeuroVive - genombrott inom energireglering

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Dagens nyhet tydliggör och bekräftar det fruktsamma hittills årslånga samarbetet med Selcia inom mitokondriell medicinsk preklinisk forskning. Potentialen inom denna relativt nya gren av medicinsk forskning är mycket kraftig och dagens rapporterade genombrott bör öka attraktionskraften hos NeuroVive bland framtida potentiella partners och investerare.

NeuroVive stiger mycket bra idag på förmiddagen efter att ha varit extremt nedpressad både inför och i synnerhet efter nyemissionen till kurs 13 kr i våras av bl a "tekniska" skäl, dvs när flertalet av emissionens garanter som var uppenbart kortsiktiga blev sittande med stora nytecknade mängder aktier som därefter har vräkts ut under hela sommaren och pressat ned kursen under 10 kr en lång tid. Aktien var tidigare i år uppe på dubbla emissionskursen så nyemissionen var ett skräckexempel på "misslyckad kursvård" eftersom kursen pressades som mest till endast knappt 1/3 av årets toppnivå.

Redeye hade 37 kr som kontrast motiverat aktievärde i augusti efter halvårsrapporten. Min egen analys värderingsintervall ger liknande värde eller ännu mer efter att målkursintervallet omräknats med samma avkastningskrav. Kursen har alltså i flera månader legat på omkring 1/4 eller ännu lägre av motiverat värde enligt ett par fundamentala analyser. Även branschens övriga aktier har varit pressade men nivån har varit i genomsnitt ungefär den dubbla i relation till Redeyes olika analysvärden jämfört med NeuroVive. Så en "återställare" till kursen strax före nyemission blev känd, dvs 18-19 kr, har länge varit kortsiktigt motiverad fundamentalt sett.

Dagens nyhet som har gett en injektion för välmotiverad återhämning visar tydligt att den Selcia-relaterade forskningen som NeuroVive nu bedriver inom mitokondriell medicin kan bli väldigt värdefull på längre sikt. Den breddar antagligen även listan på kandidater till framtida partners för NeuroVive eftersom tillämpningarna för mitokondriell medicin nu växer långt utanför nervcellsprotektion och kardioprotektion, såsom mitokondriell energireglering. Det återstår att se om även det gigantiska fetma-området blir högaktuellt i detta sammanhang, vilket nämnts flera ggr tidigare i samband med forskning om energireglering. Det sägs i dagens PM att molekylerna som är energisubstrat kan stimulera energiproduktion både i defekta och friska mitokondrier vilket verkar lovande även för fetma.

Det heter dessutom i PM:et att "Vi har bekräftat specifik mitokondriell effekt av läkemedelskandidaterna i våra tester i mänskliga celler och vi ser nu fram emot nästa spännande fas i utvecklingen."

Det innebär alltså att den aktuella forskningen redan faställt en klar effekt i människoceller vilket - allt annat lika - i alla fall bör öka chanserna för ett lyckat projekt med någon eller några av de tre st molekyler som man har tagit fram även om väldigt mycket återstår i form av preklinisk och klinisk utveckling.

Länk till PM:et

http://www.aktietorget.se/NewsItem.aspx?ID=63295&Language=2

Min analys http://hem.passagen.se/fingerpr/loparn/PDF/NeuroVive.pdf

Flera andra potentiella kurstriggers följer det närmaste året och åren och kan medverka till en rimligare kursnivå, t ex :

*Startbesked fas IIa-studien inom TBI med NeuroSTAT

*Verkställd utvidgning till Spanien av fas III-studien inom reperfusionskada

*Ansökan om börsnotering på NASDAQ OMX Small Cap

*Prekliniskt forskningsgenombrott avseende blodhjärn-barriären för stroke med läkemedelskandidaten NVP014

*Utfall av fas IIa-studien inom TBI med NeuroSTAT

*Beviljad patentansökan för cyklosporinemulsion med medellånga fettsyror som finns i NeuroSTAT och CicloMulsion

*Partneravtal för finansiering av fas IIb/III-studien inom TBI i EU

*Partneravtal för finansiering av fas III-studien inom TBI i Kina

*Partneravtal eller statliga anslag inom TBI för finansiering av de kliniska fas II och fas III-studierna i USA

*Startbesked kliniska studier fas I inom stroke med NVP014

*Startbesked fas IIb/III-studien i EU inom TBI med NeuroSTAT

*Partneravtal för finansiering fas III-studien reperfusionskada i Kina

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?