Post entry

Neurovive - Ett nytt Diamyd

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Med stor sannolikhet kommer Neurovives portfölj att se ut på följande sett. 2012

Färdig produkt - Immunosuppression intrvenös
Färdig produkt - Immunosuppression peroral
Fas III - Hjärntrauma USA (beräknas ta ca 2 år, halva studien gjord)
Fas II - Hjärntrauma Europa (Studien avslutad och på väg in i Fas III)
Fas II - Epilepsi
Fas II - Hjärtinfarkt (halva studien gjord)

Dessa områden kräver mer forskning men efter samarbetet med to-BBB känns det som om möjligheten ökat rejält.
Fas II - Stroke
Fas II - Ryggmärg
Fas II - Hjärtstillestånd

Jag brukar snegla på Diamyd och jämföra med Neurovive. Diamyd är ett intressant bolag och ligger ett par år före Neurovive. I dag har Diamyd en värdering på ca 4 miljarder skr. Neurovive ca 450 miljoner skr. Diamyds portfölj ser IDAG ut så här:

Fas III - Diamyd for typ 1 USA
Fas III - Diamyd for typ 1 Europa
Fas II - Diamyd for Lada
Fas I - NTDDS NP2
Preklin. - NTDDS NG 2
Preklin. - NTDDS NC 3

Jämför man den totala marknaden för Diamyd och Neurovive så ligger Neurovive bättre till om man utgår från att båda når framgång i sina projekt.
I min övertygelse ligger Neurovives värde lågt räknat på 2,5 miljarder 2012 (egentligen ser jag ingen anledning till varför Neurovive, om två år, skulle värderas lägre än Diamyd gör idag men jag väljer att räkna lågt), ca 170 kr/aktie. Finns säkert många som tycker att detta är ett idiotiskt och löjligt påstånde. Men om jag då fortsätter att jämföra med Diamyd så har aktiekursen gått från 23 kr till 164,5 kr, som högst betalt, från 1/1 2009 till dags datum så är en sådan kursökning fullt möjligt.

Mig stärker det givetvis att alla insiders köpt på sig ännu fler aktier i Neurovive och dessutom skrivit på ett nytt lock up-avtal, helt frivilligt. Bolaget har också starka ekonomiska krafter bakom sig i Bertil Lindqvist och Nils Stormby.

Nyhetsflödet i både närtid och på längre sikt är mycket starkt och kommer förhoppningsvis att vara kursdrivande. Jag tycker att ledningen gjort helt rätt som valde att ha en informationskväll i stället för att bara skicka ut ett pm.

Börsveckan har under året rekommendera Neurovive 2 gånger, dessutom till när kursen var högre än idag. Efter det har ytterliggare framgång uppnåtts.

VD Mikael Brönnegård sa på informationsmötet i onsdags att hans magkänsla var att det plötsligt kommer att gå väldig snabbt och väldigt bra för Neurovive.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?