Post entry

NeuroVive berättar om verksamheten i nytt PM

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

NeuroVives dagsfärska PM visar på bl a en enormt spännande framtid för bolaget med de breda utökade möjligheterna tack vare NeuroVives stora kompetens inom det färska området mitokondriell medicin. Speciellt samarbetena med Selcia och to-BBB skapar en ny bred långsiktig potential utöver de långt framskridna TBI- och reperfusionskadeprojekten.

NeuroVive skriver i PM:et bl a mer öppet om strategi för partnerskap för finansiering av fas IIb/III inom TBI i EU, och att TBI-studier i USA kan komma att genomföras med akademiska partners vilket antyder möjlighet till extern finansiering likt för franska fas III-studien.

Man utvärderar att genomföra en global klinisk prövning inkluderande samarbetspartner i Kina så NeuroSTAT kan vid framgångsrika studier bli ett läkemedel vid TBI i både USA, Europa och Kina. Även för reperfusionskada kan Kina bli aktuellt.

Långsiktigt ser det otroligt intressant ut med både cyklosporinfamilj-baserat mitokondrieskydd och helt nya patenterbara substanser med mitokondrieskyddseffekt och för ett brett sprektrum av sjukdomar, dvs utöver de "gamla" indikationerna TBI, stroke, status epilepticus, reperfusionskada m fl.

NeuroVive har även inlett ett intensivt forskningsarbete med Selcia för att identifiera kemiska substanser som kan öka mitokondriernas energiproducerande förmåga. Denna forskning kompletterar på ett naturligt sätt cyklofilin-D-programmet och har möjliggjorts genom en unik utvärderingsmetod i mänskliga celler som har utvecklats av forskare knutna till NeuroVive och av Selcias kemister. Det skulle kunna generera läkemedelskandidater för många olika indikationer för stora patientgrupper där kroppen har nytta av extra energiproduktion, som t.ex. utdragen kirurgi, intensivvård mm.

Även hjärtstopp-forskning utvärderas att ske tillsammans med Lyons universitetssjukhus som nu svarar för hjärtstudien i fas III.

Mitokondriell medicin är ett internationellt sett relativt nytt och växande område där NeuroVive nu har blivit ett ledande bolag. Cyklofilin-D-hämmare är en helt ny klass av framtida läkemedel och NeuroVive har nu en unik möjlighet att positionera bolagets läkemedelsutveckling i det här växande ämnesområdet. Om detta och andra goda nyheter visste vi föga när kursen var den dubbla eller mer i april 2010 !

NeuroVive borde enligt min uppfattning åtminstone kosta 40-60 kr med tanke på risk/reward och en rabatterad värdering av enbart TBI-, stroke- och reperfusionskadeprojekten.

Börsnotering rycker närmare...

Dagens PM : http://www.aktietorget.se/NewsItem.aspx?ID=60869

Analys : http://hem.passagen.se/fingerpr/loparn/PDF/NeuroVive.pdf

Amerikansk artikel om Cyklosporin-A och NeuroVives forskning :

http://www.neurovive.com/Global/NeuroVive%20bilder%20och%20filer/Pharmaceutical%20Formulation_Quality%20TBI%20August%20September%202011.pdf

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?