Post entry

Finansinspektionen svarade i e m om NeuroVive

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

"Anmälan av ofullständigt nyemissionsprospekt avseende NeuroVive
Finansinspektionen godkände och registrerade, med stöd av bestämmelserna i
2 kap. 25 och 26 §§ lagen (1991:980) om handel med finansiella instrument (LHF), det i april 2010 av NeuroVive Pharmaceutical AB (publ), org. nr. 556595-6538, upprättade prospektet.

Prospektet har godkänts av och registrerats vid Finansinspektionen i enlighet med bestämmelserna i 2 kap 25-26 § lagen (1991:980) om handel med finansi-ella instrument. Godkännandet och registreringen innebär inte någon garanti från Finansinspektionen om att sakuppgifterna i prospektet är korrekta eller fullständiga. Däremot föreligger krav inom bilaga 1, punkten 1.2 avseende en ansvarförsäkring från de ansvariga för registreringsdokumentet att de vidtagit alla rimliga försiktighetsåtgärder för att säkerställa att uppgifterna i dokumen-tet, så vitt de vet, överensstämmer med de faktiska förhållandena och att ingen-ting är utelämnat som skulle kunna påverka dess innebörd.

Att sakuppgifterna i prospektet är korrekta och fullständiga är i detta fall styrel-sens ansvar vilket även framgår av den försäkran från de ansvariga som finns på sidan tio i prospektet.

”Styrelsen för NeuroVive Pharmaceutical AB (publ) är ansvarig för innehållet i detta prospekt. Nedan angivna personer försäkrar härmed gemensamt som styrelse att de vidtagit alla rimliga försiktighetsåtgärder för att säkerställa att uppgifterna i prospektet, såvitt de vet, överensstämmer med faktiska förhållan-den och att ingenting är utelämnat som skulle kunna påverka dess innebörd”.

Om en investerare är av uppfattningen att informationen i prospektet inte över-ensstämmer med de faktiska förhållandena och/eller att information utelämnats som skulle kunna påverka dess innebörd är det styrelsen ansvar och styrelsen som bör kontaktas avseende denna fråga.

Med vänlig hälsning

FINANSINSPEKTIONEN "

Således verkar FI inte agera mera än så här i detta ärende. Därför torde ärendet kunna "avskrivas" formellt sett.

NeuroVives åtgärd att ca 2 nov planera in investerarmötet 17 nov får ses som en tydlig gest ATT de ämnar hålla marknaden och investerare mycket väl informerade i framtiden även om de borde kommenterat detta officiellt tidigare. Jag tror som sagt investerarmötet blir MYCKET intressant med förhoppningsvis givande framföranden, frågor och svar.

Den som oroats av all detta kan NU som sagt köpa tillbaka sina NeuroVive-aktier, om de sålt dem, ungfär lika billigt eller billigare eftersom aktiekursen är så låg fortfarande !

Själv har jag som sagt persat i antal NVP-aktier (hela portföljen nästan dvs förutom <15 % i högpotentaren TAM och några småslantar) och är långsiktigt MYCKET optimistisk om t ex ett par extremt heta triggers utlöses framöver dvs externa fas 3-studien inom TBI med NeuroSTAT och licensavtal för CicloMulsion inom immunosuppression. Om dess utlöses borde aktien nå nytt ATH dvs ungefär 3-faldigas...

Artikel i Realtid.se om detta

http://www.realtid.se/ArticlePages/201011/11/20101111154419_Realtid799/20101111154419_Realtid799.dbp.asp

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?