Post entry

Spekulativt läge i Neurosearch..

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Intressant läge i det Danska bioteknikbolaget Neurosearch nu. Kursreaktionen den senaste månaden är enl min mening en extrem överdrift av marknaden som endast återspeglar investerarnas nervositet kopplad till finanskrisen. Fallet har sin historik i ett nedlagt fas II projekt i samarbete med GSK. och har inneburit ett fall från ca 160DKK till dagen ca 70DKK. Dock är projektet endast ett av ett stort antal kliniska projekt där två fas III projekt utmärker sig. Kan vara ett bra läge nu för den riskbenägne investeraren. Volymerna ser ut att avta och aktien bör söka botten i närtid. Marknaden hade räknat med en milestone om ca 200Mkr som nu uteblir, vilket gör den finansiella risken större, och vad marknaden tycker om finansiella risker just nu vet vi ju. Mkt av bolagets potentiella framgång hänger egentligen nu på ACR16 (Huntington, Orphandrug status USA+EU)samt tesofensine (viktminskning), som är ett par mkt lovande projekt i fas III, och faktum är att bolaget har potential att nå breakeven redan 2011 om det flyter på i ö. Nuvarande projekt;

9 kliniska projekt 2 fas III 3 fas II sex fas1, samarbeten med GSK, Abbott etc.Ca 1,5 Mrd SEK varav ca 800MSEK i kassan. Hög burnrate, 160 anställda etc.

Spekulativt köp nu för den som är beredd att ta hög risk, själv avvaktar jag lite till, men ökar bevakning. Har man tålamod till investering på sikt känns det extremt billigt nu. Bolaget håller mkt hög kvalité på sin forskning med en bred pipeline som sagt.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?