Post entry

Netflix fortsätter att stiga i värde – Värt att investera?

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Netflix stora genomslag har förändrat sättet vi konsumerar film. Bolaget investerar stort på eget originalinnehåll, men är det också värt för oss att investera i Netflixs aktier?

När Netflix slog igenom på marknaden förändrades sättet vi konsumerar film. Helt plötsligt fanns det ett stort film- och serieutbud att streama direkt på datorn, teven, mobilen eller typ vilken annan enhet som helst med internetuppkoppling och skärm. Att streama var i sig närmast ett surrealistiskt teknologiskt framsteg.

Aktien har gått bra historiskt sett

Att Netflix arbetar med stora muskler råder det inga tvivel om. Det verkar inte heller spela någon roll att de går minus på pappret varje år, utan anses vara en kraft att räkna med. Sedan 2017 har också aktien skjutit i höjden. Den 2 januari 2017 låg inköpspriset på 131 dollar, den 22 augusti 2018 ligger det på 316 dollar. Jag har själv investerat i bolaget och kommer förmodligen att fortsätta med detta. Nedan ska jag förklara varför.

130 miljoner använder Netflix

Netflix är filmtjänsten på allas läppar och det internationella genombrottet har varit otroligt. I år finns det över 130 miljoner Netflixanvändare världen över och trenden ser ut att hålla i sig. Och det är kanske inte så konstigt för rent tekniskt sett är Netflix bäst på marknaden. Inga andra lyckas leverera lika stabil stream som dem.

Därtill har Netflix varit smarta genom att producera eget material som de distribuerar direkt på sin egna kanal. På så sätt behöver de inte spendera särskilt mycket pengar på reklam eller distribution utan kan lägga allt på innehållet. Detta har varit extra lyckat sett till hur lönsamma deras tidiga produktioner, så som Beast of No Nation och House of Cards har varit.

Investerar 13 miljarder dollar i nytt innehåll

Under 2018 har Netflix gjort en hissande satsning på 13 miljarder dollar i eget producerat innehåll. Detta vittnar om vilka enorma resurser bolaget sitter på och vilka ambitioner de har. pengarna har de sedan fördelat till en hel radda ambitiösa filmskapare som får stort utrymme att förverkliga sina visioner. Ibland går det bra och ibland är resultatet rätt dåligt.

De lägger också stora pengar på att göra nya Netflix serier i olika länder, vilket är ett smart drag då de publiken i dessa nationer lär ha ett ännu större intresse att stanna på streamingtjänsten. Dessutom blir de bästa av dessa internationella titlar tillgängliga över hela världen. Som ändå får räknas som en kulturgärning.

Netflix enda hot

Det enda som skulle kunna stoppa Netflix är om någon konkurrent lyckas etablera sig på samma plan. Eller att deras utbud av originalprodukter inte anses tillräckligt bra för deras användare. Det är originalprodukterna som på riktigt utmärker bolaget och om dessa svajar för mycket i kvalitet kan vi nog räkna med att användarna söker sig till konkurrenter. Jag bedömer därmed att det är värt att fortsätta investera i Netflix.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?