Post entry

Strukturaffärer utgör triggers i spelsektorn

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Den pågående konsolideringen i spelbranschen är en tydlig trigger för de svenska noterade spelbolagen. En namnkunnig VD-panel avslöjar vartåt det barkar.

Sedan jättarna PartyGaming och Bwin i juli annonserade sin sammanslagning har konsolideringsfebern i sektorn tilltagit rejält. Affären mottogs väl av marknaden och bägge aktierna steg med runt 20 procent samma dag. Nyligen arrangerade Redeye en VD-panel där den pågående konsolideringen i spelsektorn diskuterades. Panelisterna såg klara drivkrafter för en fortsatt konsolidering i branschen och pratade väldigt specifikt om ett antal potentiella strukturaffärer. Cherrys VD Gunnar Lind, bekräftade att bolaget ser flera potentiella förvärvsobjekt och avser att följa strategin från i våras då bolaget köpte en internet operatör med varumärken som Sverigesautomaten. Peter Bertilsson, VD för bwin Games (svenskt dotterbolag till österrikiska noterade Bwin) som i första hand driver ett pokernätverk, såg kasinoutvecklaren Net Entertainment som ett bra komplement för sin verksamhet. Pontus Lindwall, VD på Betsson, berättade att bolaget gärna skulle förvärva en sport betting-operatör, men underströk samtidigt att bolaget på egen hand lyckats med att hålla en tillväxttakt på nära 100 procent i sin egen sport betting. Spelaktierna på börsen har förblivit oberörda av den senaste månades starka börsutveckling och det kanske krävs en svensk strukturaffär för att väcka liv i sektorn. Efter paneldiskussionen framstår en sådan som högst sannolik, frågan är bara när och vilket bolag. Följ länken nedan för att se webcast från eventet.

http://www.redeye.se/analys/betsson/36033

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?