Post entry

Nanobio och Eurocine, vägen lång och partners finns inte

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Eurocine’s konkurrent Nanobio i staterna har prövat sitt näsvaccin mot influensa i möss, illrar och kaniner. Även en fas 1a studie i människa har utförts. Inte nån partner har Nanobio funnit trots detta.

http://m.xconomy.com/3376/show/48f104ccf1db965109a8497e21ac2efb/
På sida ovan skriver Nanobio att medans data från studier är bra, så är väg till marknad “tricky”(besvärlig) med vacciner mot influensa. Med detta i huvud så ser de noga igenom sina möjligheter. Det tar tusentals patienter i kliniska studier för att få till ett nytt vaccin mot influensa. Så detta kan ta åratal med arbete och åter arbete och stöd från Big pharma.

Studier måste allmänt visa mer än svar i immun-system, de måste även visa att de skyddar de vaccinerade patienterna mot influensa där ute i verkligheten.

Mycket av marknaden för vacciner mot influensa är redan väl-täckt av sprutorna idag, fast det finns säkert plats för de äldre patienterna som behöver ett mer robust immun-försvar mot influensa.

Att tänka på, Nanobio har partner-samarbete med Big pharma - glaxosmithkline om ett näsvaccin mot herpes. Alltså big pharma på gården men inget intresse för vaccin mot influensa som tas i näsa. Anmärkningsbart...

http://www.nanobio.com/News/documents/ICAAC_2010_G1_197_Vaccine.pdf
Nanobios näsvaccin mot influensa klarar av en droppe i näsa för att klara av myndighetskrav i staterna.

Eurocine’s Immunose Flu klarar av myndigheternas krav efter 2 droppar.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?