Post entry

Något mycket spännande om vad som händer inom Riksbanken är på gång

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

I flera år har jag läst och tittat på video av och om professor Richard Werner.

Han har i flera år hädat att det är bankerna som skapar penningmängden.

Varje gång en bank ger en kredit, så ökar ett lands penningmängd.

Det här är ju så tvärtemot vad Keynes och Milton Freedman hävdat..

Eller hur?

Jag uppmanar alla att läsa den blogg som flutetankar.blogspot.com skriver och sedan i sin tur läsa vad professor Lars P Sylls blogg i ämnet har att förtälja.

Det kom för många år sedan ut i Sverige faktiskt en bok av professor Richard Werner. Dessutom har han förekommit på You tube.

Hans tes är att det inte är Centralbankerna (t.ex. Sveriges Riksbank) som skapar penningmängden i ett land. Det är i verkligheten bankerna, Konventionell visdom är att det är bankerna som är mellanhand, men centralbankerna (i Sverige Riksbanken) som trycker och skapar pengar.

Professor Richard Werner hävdar att det är i verkligheten banken som skapar pengar. Han har vetenskapligt bevisat detta.

Han frågade först banker i Storbritannien där han är professor.. Får jag öppna konto hos er och göra ett lån.

Samtliga banker i landet vägrade. Han gick till banker i Tyskland. En bank ställde upp.

Professor Richard Werner lånade 2 miljoner svenska kronor i en bank. Vad hände?

Han fick 2 miljoner svenska kronor (fast i euro givetivs) och på banken blev det en tillgång.

Otroligt! Inga andra konton var inblandade.

När en bank ger ett lån ökar penningmängden i landet.. När lånet betalas tillbaka minskar penningmängden. Riksbanken eller Stefan Ingves i Sverige har inte ett jota med det hela att göra..

Gåtan är varför Stefan Ingves låtsar och tar emot mångmiljoninkomst om året för att låtsa att det är han som bestämmer penningmängden.

Gåtan är varför Sveriges regering, riksdag, Finansinspektionen, Riksbanken och EU vill ha regleringar för bankerna. De vill att bankerna egna kapital och soliditeten skall öka. För att kontrollera ekonomin. Att inflationen skall öka,.

Men professor Richard Werner bevisar att det gör absolut ingenting vad saliga Keynes och Milton Freedman (nobelpristagaren) och många andra nobelpristagare föreslår.

Om bankerna ger ett lån så ökar penningmängden. Det är mycket svårt att ta in det här. Speciellt för ekonomer som i flera hundra år lärt precis tvärtom. Att Centralbankerna skapar pengarna.

Men sanningen är att familjen Wallenberg (SEB) och tjänstemännen i Handelsbanken t.ex. plötsligt säger att jag ger dig ett lån.

Plötsligt kan de ta ut ränta på det lånade beloppet. Trots att de aldrig haft pengarna.

Hur går det till . Trolleri!. Hur många vet det här?

Det sägs att professor Werner har bevakning av bankerna för att detta inte skall bli känt. Han har i flera år känt sig bevakad av detektiver (betalda av banker?) för att han ej skall avslöja resultatet av sin forskning.

Vad händer om det blir känt att SEB och Handelsbanken tar ränta på pengar som ej funnits. Som de skapar genom lån.

Medge att tanken svindlar! Vad betyder det för världsekonomin i fortstättningen?

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?