Post entry

Mina små pärlor del 5- Bortglömd pärla

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Företaget som jag nu hittat värderas till 11 MSEK justerat för den stora nettokassan. Baserat på dagens värdering så tror jag att aktien kan tredubblas nästa år.

Jag har en förkärlek till att hitta oupptäckta små pärlor på börsen. Företaget som jag nu hittat värderas till 11 MSEK justerat för den stora nettokassan. Efter en tids svårigheter har företaget levererat tre vinstkvartal i rad med stärkta marginaler. Företaget är MSC Konsult och är noterat på Nasdaq OMX Nordic Small Cap . Det är ganska liten handel i aktien men intresset börjar så smått tillta. Baserat på dagens värdering så tror jag att aktien kan tredubblas nästa år.

Verksamhet:

MSC Konsult är ett svensk konsultbolag med inriktning på IT-tjänster mot tre områden: finans, transport samt offentlig sektor. MSC största kundgrupp är idag offentlig sektor. Några exempel på kunder visas här: http://www.msc.se/referenser/kunder.html

Företaget beskriver sina tre affärsområden så här:

1. Systemutveckling är MSCs största affärsområde och inriktar sig på skräddarsydd mjukvara till bolagets kunder.

  1. IT-Management ligger verksamheten i gränslandet mellan traditionell IT-consulting och management consulting.

3. Teknik

Inom affärsområdet Teknik utgår arbetet från att hjälpa till i den löpande driften av kundernas interna IT-system. Inom Teknik utförs även konsultation, främst inom analys och effektivisering av IT-drift.

Lite kort om företagets ledning går att hitta här:

http://www.msc.se/foretaget/kort/ledande-befattningshavare.html

http://www.msc.se/foretaget/kort/styrelse-revisorer.html

http://www.svd.se/naringsliv/nyheter/sverige/fran-bangladesh-till-djursholm-och-it-krasch_8796040.svd

Framtid:

Från företagets senaste rapport går att utläsa följande: ”Generellt har efterfrågan på konsulttjänster i Stockholm stärkts under början av hösten, dock från en låg nivå. Den så kallade konfidensindikatorn för den privata tjänstsektorn steg under september. Efterfrågan har stigit och sysselsättningen har varit ungefär oförändrad de senaste månaderna. Tjänsteföretagen räknar med en påtaglig efterfrågetillväxt de närmaste månaderna och även sysselsättningen bedöms öka något. Sammantaget borde detta ha en positiv påverkan på företagens investeringsvilja och därmed även på efterfrågan på konsulttjänster__.”

I slutet av november fick MSC ett nytt ramavtal med SKL, Sveriges Kommuner och Landsting, vilket ger dem rätt att serva Stockholm, Uppsala och Södermanland län. Om de tilldelas endast några få procent av det totala årliga kontraktsvärdet på 270 MSEK har de möjlighet att uppvisa en hälsosam tillväxt på 10-15% under 2014. Detta under ett konservativt antagande att de övriga två affärsområdena inte växer någonting.

Värdering:

I år beräknas bolaget omsätta ca 50 MSEK och väntas göra ett rörelseresultat (EBIT) på ca 2,5 MSEK. Bolagsvärdet (Enterprise Value = EV) är idag endast 11 MSEK justerat för den stora nettokassan som beräknas uppgå till 9 MSEK i slutet av året. Detta ger EV/EBIT på 4,4 och EV/Sales på 0,2 vilket är alldeles för lågt.

Med tanke på det nya avtalet och med tanke på att det verkar ljusna något för it-konsultbranschen så tror jag att det finns en möjlighet för MSC att nå en omsättning på 57 MSEK och 7% marginal under 2014. Ett marknadsvärde på 60 MSEK (bolagsvärde = 51 MSEK) skulle värdera bolaget på EV/Sales till 0,9 vilket känns rimligt. EV/EBIT skulle då ligga på 12,9 vilket är lite högt. En kurs på 6 kronor ger EV/EBIT på 9,8 vilket är vettigt och ligger i linje med andra konsultbolag. En rimlig värdering för bolaget ligger alltså runt 6-7,5 kronor vilket motsvarar en kurspotential på upp till 3 ggr pengarna från dagens 2,50 kr per aktie.

Slutsats:

Med tanke på den låga värderingen och de ljusa framtidsutsikterna så ser MSC ut som ett solklart köp i nuläget. Den stora kassan som är mer än 40% av börsvärdet begränsar nedsidan samtidigt som det nya ramavtalet ser ut att ge företaget en god grund att stå på inför en framtida expansion.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?