Post entry

Portföljtävling - strategi

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Den stora vinstlotten under sommaren blev EpiCept. Av de tio bästa hade nästan samtliga aktien i portföljen.

Slutsatsen blir att det lönar sig oerhört om man finner en oväntad kursrusare. EpiCept rusade med 200 procent på dagen, och det kunde få matcha.

Annars gäller givetvis allmänt att hålla sig till aktier som ligger i stigande trend, åtminstone om man inte vill chansa på någon som ser ut att vara "förlorad". De största kurslyften kommer från sådana företag som av olika anledningar pressats i botten, och sedan omvärderas.

Teknisk strategi som kan fungera bör vara inriktad på "intermediate investing" eller "core trading", eftersom att byte av bolag bara kan ske en gång om dagen, företrädesvis på eftermiddagen. Förmodligen är "swing trading" allt för kort placeringsperspektiv.

Fundamentalt starka aktier kan köpas om det skulle uppstå någon svacka. De har nämligen goda odds att resa på sig igen, om faran skulle visa sig tillfällig.

Daytradingstrategier kan dessvärre inte tillämpas.

Fundamentalisten har vanligen svårt att hänga med i sådana här tävlingar, eftersom att vinnarna har en tendes att framträda bland de mer spekulativa aktierna. Vanligen har sådana en tämligen oklar resultat och balansräkning. Jag känner själv att här har jag ett handikapp, eftersom att jag mest ägnar min tid åt att söka dessa stabila fynd till min vanliga portfölj.

Vinnaraktien finns alltså förmodligen bland de bolag som jag brukar "hoppa över". Vi talar om frimärksaktier där procentrörelserna kan bli stora.

Guldaktien Central Asia Gold kan vara ett sådant fynd. Kurs idag, är 23 öre, samtidigt som guldpriset alltmera stärks. Morphic arbetar i en framtidsbranch och där kan något oväntat inträffa. Dessvärre så tycks de flesta tänka sig att det överraskande kommer att ske på nedsidan. Fler emissioner och vinstvarnigar hänger i luften.

NCC blir knappast någon kursvinnare, på grund av den tuffa byggbranchen. Den vänder inte så hastigt.

Prospekteringsbolag, forskningsbolag eller bioteknikaktier blir mitt branchgrundtips.

----

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?