Post entry

Morphic - Bränsleceller på väg tillbaka

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Idag meddelas nya insiderköp i Morphic. Denna gång är det styrelseordförande Staffan Ahlberg som den 4 december köpt 500.000 B-aktier i bolaget. Han saknade tidigare innehav i bolaget.

Den som lusläser senaste Q3-rapportens kan skönja ett ev positivt kassaflöde senare i år.

Med dagens uppgång bekräftas troligen en högre botten i aktiens chart. Detta bör vara starten på ett trendskifte. Undertecknad köper in lite aktier i den korta portföljen.

Fordonsanalytikern Håkan Matsson hade en intressant artikel i Di Weekend alldeles nyligen.

BRÄNSLECELLER PÅ VÄG TILLBAKA

Först var den svaret på bilismens ödesfråga. Sedan blev allt för dyrt, krångligt och besvärligt – och nu håller den på att bli omkörd av elbilarna. Men det vore ett misstag att placera bränslecellsbilen på innovationernas kyrkogård. Den är på väg tillbaka – och det i full fart.Under hösten har en rad olika saker inträffat som har gett bilar som drivs med energi framställd i en bränslecell en ny, ljus framtid.

I september träffades ett avtal i Tyskland, mellan Daimler, staten och ett antal energiföretag (däribland Vattenfall) om en kraftig utbyggnad av tankställen med vätgas.

År 2015 ska åtminstone 1.000 mackar erbjuda vätgas.

I Japan finns ett liknande avtal – vilket också ställer krav på biltillverkarna att erbjuda bilar.

Åtta biltillverkare har, även det nu i höst, därför slutit ett avtal om att kunna leverera "några hundra tusen" vätgasbilar från 2012.Det är Honda, Renault-Nissan, Hyundai, Ford, General Motors, Daimler, Kia och Toyota.

Hela artikeln kan läsas på denna länk:

http://di.se/Artiklar/Branslecellsbilar_pa_vag_tillbaka.aspx?ArticleID=2009\\\\11\\\\28\\\\363860&words=br%c3%a4nsleceller&SectionID=Ettan&menusection=Startsidan;Huvudnyheter

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?