Post entry

Minskar i Micronic väljer hellre DNO än Shamaran och funderar kring Karo Bio.

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Minskar i Micronic som verkar stå stabilt och letar efter andra kandidater som kan gå snabbare upp. Två av de är Shamaran men väljer hellre DNO i dagsläget funderar kring Karo Bio.

Minskar lite i Micronic för att jag känner att det finns annat som jag vill även gå in i. Tror på bolaget men en minskning görs då den verkar lite seg. Den har gått upp en hel del.

Shamaran är en kandidat som finns med. Jag har en hel del koll på detta bolag och framför allt vilka risker som finns och vilka potential som finns.

+ Turkiet behöver olja och ser chansen då man är allierad med USA.

+ Det är lugnare nu än vad det var när Saddam var i makten.

+ med frågetecken. Goodwill kom idag att KRG släpper 100.000 fat olja. Kan det vara för att det var kurdiska nyårsafton ( Newroz)? I sådana fall kommer inte många nyheter att komma på ett tag. https://www.avanza.se/placera/telegram/2014/03/21/olja-krg-bidrar-med-100-000-fatdag-i-irak-fran-14.html http://sv.wikipedia.org/wiki/Newroz

- Det är olika folk som finns med i spelet. Ett folk som äger och ett annat folk som försöker sälja och tjäna pengar. Det blir alltså en konflikt om vem som skall ha rätten till oljan och vem som skall ha pengarna. Irakiska Kurdistan är en autonomisk stat och det är KRG som jobbar med bolagen som vill ha ut oljan. Irakiska regeringen verkar dock tro att de kan styra och ställa som de vill.

- Shamaran har inget annat än Kurdistan. Skulle vilja se lite mer kött på benen än bara Atrush. http://www.shamaranpetroleum.com/s/Home.asp

Avslutar med lite Kuriosa. Shamaran: Ormen med kvinligt huvud som står för freden enligt den kurdiska mytologin. http://www.saradistribution.com/shamaran_talbok_svenska.htm

I dagsläget rekommenderar jag att följa DNO för den som vill ha något med Kurdistan. DNO har även andra länder i sin "portfölj". https://www.dno.no/

Det känns för mig bättre att köpa ett bolag med flera ägg en att köpa ett bolag med bara 1 ägg i detta fall.

Karo Bio

+ Börjar få ordning på sina grejer med andra ord man börjar mindre och mindre se ordet Avbrytet.

+ Anders Lönner som ordförande betyder att man har en bra kompetent ordförande som många känner till. ( Många vet vad han lyckades med i Astra och Meda).

- Nyemission riskerar att pressa ner kursen. Vem som det än är så ser jag hellre att man köper via marknadspris än med lägre kurs via Nyemission

- Medicinteknik i sig är oftast en chansning.

Karo Bio har funnits länge och är en aktie som jag har vetat om.

Jag tycker att det är mer trovärdigt när det sitter styrelseledamot som har liknande kunskaper som bolaget håller på med. D.v.s. Doktorer specialister eller att man har jobbat med liknande bolag i detta fall eller medicinskt tekniskt kunniga. Det ger mer trovärdighet om en som någon känner igen och har jobbat med åker och jagar avtal.

Jag kan förstå att aktiekursen har blivit nedtryck av p.g.a NE det brukar vara så.

1. Kunde inte Lönner och company köpt aktier till marknadspris eller något liknande?

2. Aktien har varit som en raket på 1 år och då blir det en hel del ta hem för att köpa billigare.

3. För att jag skall sitta långsiktigt så skall det vara ett bolag som åtminstone någon gång genererat vinst. Har Karo någonsin gjort det i en kvartalsrapport? I sådana fall när?

Så vad är då kommentaren från mig?

Minska i Micronic om du har en bra vinst och vill ha kontanter men sälj inte helt.

Shamaran avvakta vad som händer. Vill du absolut kolla på ett bolag i kurdistan kolla då på DNO.

Karo Bio. Har förståelse för de som säljer och vill in billigare. Funderar på ett köp.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?