Post entry

Långsiktiga köp

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Nu när börsen blöder smått passar jag på att handla kvalitetsaktier till reapriser.

Följer man den senaste veckans förändringar på börsen lär man bli besviken. Dow Jones har i genomsnitt tappat 447 punkter och det breda S&P 500 ca 3%, vilket väl korrlerar med tyska DAX 30 .

Det är oerhört viktigt att reflektera kring vad som sker på marknaden – företagsvärderingarna är höga, självgodheten och omfattningen är ett par goda anledningar till oro. Ur ett historiskt perspektiv reagerar marknaden såhär sex gånger på ett år, eller 290 gånger på 50 år. Ur den synvinkeln verkar allt vara i sin fröjd. Faktum är att 17 av de senaste 50 åren har haft en lugn och fin oktobermånad, utan några större nedgångar.

Problemet är att de stora nedgångarna oftast klungar ihop sig, och oktober är den månad då det flockar till sig rejält. Det är den traditionella månaden för en börskrasch (1929, 1987, 2008). När det regnar, så öser det.

Med detta sagt, bör vi investerare respektera denna månad och inte förvänta oss något annat än att det lär bli volatilt.

Antalet nedgångar på över 2% under oktobermånad.

Image preview

Hitintills har oktober skött sig bra, fastän DAX inte befunnit sig på såhär låga nivåer sen förra oktober. Låt oss hoppas att månaden inte dyker alldeles för djupt och vi ser en god rekyl uppåt inom kort.

Med detta vill jag avsluta och rekommendera två aktier som jag kommer lägga till i min portfölj. Mer om dessa rekar kommer under nästa vecka.

Mekonomen: 140 kr.

Skanska: 139 kr.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?