Post entry

Biotekniksektorn kliver upp som vinnare..

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Den senaste veckan har börsen gått mkt starkt som bekant och det är intressant att notera den positiva hävstångseffekt som skett för vissa bolag i biotekniksektorn, av de sju bolag som jag bevakar har 4 st avancerat 30% eller mer den senaste veckan och i snitt för de sju bolagen kan noteras en stigning med 24% vilket är ngt bättre än börsen som helhet. De bolag som en längre tid varit mest nedtryckta har gjort de största avancemangen, där återfinns Bioinvent , Karo Bio, samt Active. Vissa av bolagen står inför större värdedrivande händelser, som samarbetsvtal för Karo, Epicept, Orexo samt Bioinvent. Vissa har dessutom kommunicerat viktigt nyhetsflöde, det senaste under dagen i Medivirs fall där man rapporterat flera framgångsrika studieresultat avseende deras Hep C projekt som drivs med partnern Tibotec, men även i Orexos fall där man erhållit milestonesersättningar från dess partner Prostrakan p g a tidigareläggning av Rapinyls lansering samt för Karo Bio som rapporterat ännu en framgångsrik studie för Eprotirome..

Vi har en mkt intressant fortsättning i närtid framför oss beträffande flera av bolagen och det är mkt glädjande att se investerarna återvända till sektorn efter en längre tids bortavaro.

Närmast vakar jag med intresse över mer kring avtalsprocessen för Karo Bios Eprotirome men även de övriga bolagen kan ju mkt väl kommunicera viktiga PM s i närtid som sagt, även om ett avtal för Eprotirome troligen kommer betinga det största värdet i sammanhanget. Gällande Diamyd råder f n viss avvaktan från marknaden, jag tror det är kopplat dels till konkurrensen i sektorn bland bolag som förväntas ha mer närstående nyheter men troligen också viss osäkerhet kring den fortsatta finansieringsfrågan även om läget på intet sätt är oroande.

Här följer bolagens kursutveckling de senaste 7 dagarna samt en jämförelse med OMX 30;

Active Biotech + 30%

Bioinvent 32%

Diamyd 5%

Epicept 17%

Karo Bio 40%

Medivir 15%

Orexo 30%

OMX S30 20%

M v h

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?