Post entry

Medirätt laddar för expansion

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Bolaget stärker organisationen och mycket tyder på att det nu kommer börja hända saker. Insiders deltagande i emissionen är en stark ledtråd till vad som komma skall.

Mycket har hänt sedan sist, mycket bra grejer får man säga. Trots detta ligger kursen som en död fisk i bästa fall.

Från min horisont ser det nu ut som bolaget laddar för att verkligen sätta fart på verksamheten.

  • Emission övertecknad.
  • Insiders har fortsatt köpa aktier.
  • VD anställs
  • Optioner noteras.
  • Styrelsen utökas
  • Optionsprogram sjösätts

Helt klart finns det en del informerade aktörer i orderdjupet. När det är nästan dött på småbolagsfronten syns under stundom aktörer i Medirätt som tycks vilja komma över aktien till varje pris. (nu finns det ju en del säljare när kursen rör sig uppåt med de får ta på säljsidan) Jag har svårt att tro att dessa aktörer inte sitter med mer information än de flesta andra aktieägare. Varför skulle de annars köpa så aggressivt? Optionen har en lösenkurs på 6 kr och noteringen är behäftad med kostnader som det vore obegåvat att ta på sig om man inte trodde att kursen skulle kunna stiga med 100 % fram till april 2013. Varför skulle man rekrytera en VD som kostar pengar om man inte trodde att det var business på gång? Samma sak gäller utökning av styrelsen. Föga meningsfullt om det inte snart kommer att hända saker.

"Patentets beviljande innebär att MediRätt har ensamrätt på systematiserad digital bekämpning av läkemedelsbiverkningar", säger Henrik Fehninger, bolagets patentombud på Brann AB. Detta är ett väldigt starkt uttalande och visst kan patenttvister falla ut åt båda hållen MEN bolagets ledning och huvudägare verkar i alla fall tro på detta och sätter in mer pengar. Mer behövs egentligen inte för mig. Jag tycker att Medrirätt ser ut som ett väldigt fint investeringsobjekt när man lägger ihop pusselbitarna. I rådande börsklimat är det inte fel att investera i bolag som kan hjälpa sina kunder att tjäna stora pengar. Om Medirätt i år visar att de kan sälja är jag inte främmande för att vi kan få se en börskurs som är fyra gånger den nu rådande, något som skulle få optionen att se riktigt aptitlig ut….

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?