Post entry

Medicpen

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Fler marknader öppnar sig!

I mitt förra inlägg ser man en grund redogörelse om potentialer och risker det finns i närtid för Medicpen. Inlägget skrevs som hastigast och fick betydligt fler läsare än jag vågat hoppas på och mottogs på olika aktieforum med både ris och ros, väldigt roligt.

Medicpen - potentialen och riskerna

VD Fredrik Westman presenterade, på stora aktiedagen i Stockholm, grova siffror om vad en medimi smart kommer att kosta i månaden och man kommer hamna någonstans mellan 600-800kr vilket är som minst 20% mer än det priset jag räknade ut. Dock så ska man ta i beaktning att jag inte tog hänsyn till samarbetspartnernas del av kakan vilket jag tror Fredriks uppskattning gör.

https://youtu.be/TFr3

Varför man skall äga en liten eller stor post i detta bolag är pga potentialen, Om endast 5% av den totala beräknade marknaden av Danmark, Sverige, Tyskland och USA uppfylls inom några år kommer vinst/aktie ligga någonstans runt 59kr/ aktie. Risken finns givetvis att företaget blir uppköpt före dess eller att det går i konkurs pga de långa ledtiderna inom vården. Men mycket talar för att Danmark har en vilja av att utveckla vården för sina medborgare och jag tror att för det priset man kan leasa en Medimi®Smart för kontra kostnaden att konstant lägga ner resurser på felmedicinering och medicinerings stöd så är valet tämligen enkelt. Produktionen av enheterna för nästkommande fas är i full gång så man kan anta att pre testet mottogs i positiv anda.

Det gäller att smida medans järnet är varmt brukar man säga. Fredrik talar i presentationen ovan om att alla frågar hur det går i Danmark. Australien och Nya Zeland har även haft korrespondens med företaget, i Australien passar Medimi®Smart in exceptionellt väl i och med långa avstånd. Men det gäller att Danmark sitter, Sitter NOPII kommer troligtvis produkten att sälja sig själv.

Detta är en köprekommendation, Ktoken

Uppdatering:

Man har gått vidare i en väntad Norsk upphandling!

https://www.aktietorget.se/...

"Medicinteknikbolaget Medicpen går vidare till slutfasen i en upphandling i Norge som omfattar 29 kommuner. Upphandlingen består av två faser varav bolaget nu går vidare in i fas två i konkurrens med två företag. Det framgår av ett pressmeddelande.

Upphandlingen baseras på fyra olika typer av patienter som måste ha hjälp med medicineringen, bland annat psykiskt sjuka, rörelsehindrade och äldre och Medicpen har getts möjlighet att ge ett anbud inom en av patientkategorierna.

Bolaget kan inte i nuläget ge någon prognos gällande antalet patienter och hur många Medimi Smart som kan komma i fråga, enligt pressmeddelandet.”

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?